Een tuinhuisje in je tuin heeft veel voordelen. Daar komt bij dat de hedendaagse tuinhuisjes er ook nog eens strak en modern uitzien. Er is volop keuze in standaard modellen. Als er desondanks geen model is dat bij jouw smaak past of wat qua afmetingen passend is dan kun je ook altijd nog kiezen voor een eigen ontwerp. Voor het plaatsen van een tuinhuisje is meestal geen toestemming van de gemeente nodig. Het is daarbij wel belangrijk dat je er op let dat je binnen de regels blijft voor het plaatsen van bouwwerken in je tuin. Hiervoor mag je doorgaans niet meer dan een derde of soms de helft van je tuin gebruiken. Het gaat daarbij om een tuinhuis, aanbouw of schuur. Een terras valt hier niet onder. Maar vandaag de dag gelden soms ook regels voor het betegelen van de tuin in verband met het verkleinen van de kans op overstroming bij hevige regenval. Goed op de hoogte zijn van de regels is dus belangrijk.

Wat wordt de functie van het tuinhuis?

Een tuinhuisje kan verschillende functies hebben. Zo kun je het gebruiken als fietsenschuurtje of bergplaats voor de tuinmeubelen in de winter. In dat geval kun je kiezen voor een eenvoudig model zonder ramen. Maar misschien wil je je tuinhuis wel gebruiken om rustig thuis te kunnen werken. Of als speelhuis voor de kinderen. In dat geval kies je voor een wat ruimer model met voldoende lichtinval door de ramen. En dan zijn er nog allerlei tussenvormen. Je kunt ook kiezen uit luxe Lugarde tuindecoraties zoals een tuinhuis met luifel of overkapping. Onder de verkapping kun je tuingereedschap stallen maar je kunt er natuurlijk ook een terras van maken om in de schaduw te zitten tijdens warme zomerdagen.

Het plaatsen van een tuinhuis

Voordat je een tuinhuis bestelt is het belangrijk te weten hoeveel ruimte je hebt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte overblijft om bijvoorbeeld met je fiets de tuin in en uit te kunnen. Zorg er ook voor dat de deur van het tuinhuis op een zodanige plek komt dat die zonder problemen kan worden geopend. Als je een tuinhuis met ramen wilt dan let je er natuurlijk op dat de ramen voldoende licht van buiten kunnen binnenlaten. De ondergrond van het tuinhuis moet voldoende stevig zijn om te voorkomen dat het bouwsel verzakt. Een ondergrond van tegels of beton is de beste optie. Je kunt hierover advies vragen aan de leverancier van je tuinhuis.

Een eigen ontwerp maken

Zelf een tuinhuis plaatsen hier moet je op letten

Voor een tuinhuis gebruik je bij voorkeur hout dat duurzaam is en daardoor vele jaren meegaat. Zo zijn Douglas tuinhuizen gemaakt van het gelijknamige hout dat zich kenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Bovendien is dit hout ook nog eens fraai qua uitstraling. Je kunt zelf een ontwerp maken voor bijvoorbeeld een gastenverblijf of een royaal thuiskantoor dat van alle gemakken is voorzien. Na plaatsing kun je je tuinhuis beitsen zodat de oorspronkelijke kleur van het hout behouden blijft. Maar je kunt er ook voor kiezen om je tuinhuis in een vrolijke kleur te schilderen. In beide gevallen wordt het hout beschermd tegen weersinvloeden en gaat daardoor vele jaren langer mee.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons