Zelfs al ben je een ervaren doe-het-zelver, een dakkapel plaatsen vraagt toch wel wat meer van je klus skills. Een dakkapel plaatsen moet namelijk heel nauwkeurig gebeuren. Waar moet je allemaal aan denken?

Perfect op maat

Voor een dakkapel is het heel belangrijk dat de constructie goed aansluit op het dak. Meet daarom alle maten goed op voordat je een dakkapel bestelt. Je wilt er later niet achterkomen dat de dakkapel net niet past of juist te klein is en er een lekkage ontstaat. Denk ook na over de juiste plek op het dak. Vaak is dat de zonkant. Wil je ooit nog zonnepanelen plaatsen? Houd hier dan rekening mee.

Van welk materiaal?

Ga je voor hout, kunststof of aluminium? Kunststof heeft als voordeel dat je nooit meer het dak op hoeft om je dakkapel te schilderen en dat het heel goed isoleert. Zeker in combinatie met HR++ glas. Een duurzame keuze dus!

Kies je voor prefab?

Wanneer je zelf een dakkapel wilt plaatsen, kun je het beste voor een prefab dakkapel kiezen. Deze dakkapel is als het ware kant-en-klaar, hij hoeft alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Alle onderdelen worden zo geleverd dat ze perfect in elkaar passen. Dat scheelt je een heleboel tijd en frustratie. Nu alleen nog de juiste tools verzamelen!

De dakconstructie vakkundig aanpassen

Om een dakkapel te plaatsen, moet er een uitsparing in het dak gemaakt worden. Dit kan niet zomaar, want het dak moet na het plaatsen van de dakkapel natuurlijk niet instorten. Wanneer je bijvoorbeeld een gording verwijdert (horizontale balk), moet je de onderliggende en bovenliggende gordingen met slapers verbinden.

Staat de dakkapel erop?

Vergeet de afwerking dan niet! Zorg dat de dakpannen goed op de zijwanden aansluiten en breng isolatie en dampwerende folie aan. Maak het dak in ieder geval zo snel mogelijk weer wind- en waterdicht.

Toch maar uitbesteden?

Toch maar uitbesteden

Klinkt zelf een dakkapel plaatsen je toch iets te spannend in de oren? Misschien is het dan toch slimmer om een vakman in de arm te nemen. Je weet dan zeker dat de constructie goed en kundig gebeurt, je bent niet verantwoordelijk voor de waterdichtheid van het geheel en je krijgt er vaak nog een aantal jaren garantie op. Bovendien kan een specialist al een dakkapel plaatsen binnen een dag! Daardoor zit jij niet wekenlang in de troep en kun je direct genieten van meer licht en ruimte binnen!

Zelf een dakkapel plaatsen is bovendien niet altijd goedkoper dan het klusje uitbesteden. En je kunt nog geld besparen door ervoor te kiezen om de afwerking aan de binnenkant wel zelf uit te voeren. Wat in ieder geval altijd verstandig is, is om meerdere offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken. Wat vraagt een vakman als Jansmaburdaard.nl bijvoorbeeld en welke voordelen zitten bij de prijs inbegrepen? Op deze manier heb je gegarandeerd de beste deal!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons