Een ware klusser weet precies welke tools hij nodig heeft om lekker een middag aan de klus te gaan. Helaas is niet iedereen een rasechte klusser en moeten veel van ons het doen met twee linkerhanden. In zo’n geval is het handig om te zorgen dat je de juiste tools in je gereedschapskist hebt liggen, waardoor je basis in ieder geval staat. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen paniek, want we hebben alvast de tien belangrijkste items voor in je gereedschapskist op een rijtje gezet!

1. Een hamer

Er zijn velen soorten hamers die handig zijn, maar er hoort toch echt wel een hamer met gewicht en houten steel in je basiskit te zitten.

2. Een meetlat en meetlint

Meten is weten! Zonder meetlat of meetlint ben je nergens als je moet gaan klussen, dus zorg dat je beiden in je kit hebt zitten.

3. Meerdere maten schroevendraaiers

Schroevendraaiers zijn in elk huishouden handig. Of je nu een schilderij of de gordijnen op wilt hangen of een kast uit elkaar moet halen, je hebt deze tools bijna bij elke klus nodig. Zorg dat je meerdere maten hebt, waardoor je ze precies kunt laten passen en je niets onnodig beschadigt.

4. Een potlood

Hoewel een potlood bijna voor zich spreekt, vergeten veel mensen deze in hun gereedschapskist te stoppen. Hiermee kun je gemakkelijk wat stukken aftekenen of een herinneringspunt zetten.

5. Een Stanleymes

Stanleymes

Niet alles hoeft met grof geschut gezaagd te worden, want soms is een scherp mesje genoeg. Een stanleymes of een soortgelijke tool is dan een ontzettend handig hebbeding, die zeker van pas gaat komen!

6. Afplaktape

Tape kun je niet alleen heel goed gebruiken tijdens het schilderen, maar zijn ook handig om duidelijke lijnen aan te geven. Daarnaast kan het splinters voorkomen wanneer je bijvoorbeeld een rechte lijn in hout moet zagen of hier wat schroeven in moet draaien.

7. Combinatietang

Een combinatietang kun je werkelijk voor van alles gebruiken. Je kunt hiermee van alles stevig in een grip houden, waardoor je veilig te werk kunt gaan. Daarnaast kun je hiermee kabels en dun metaaldraad doorknippen en scheef geslagen spijkers uit trekken.

8. Waterpomptang

Een waterpomptang kan in ontzettend veel gevallen een handige tool zijn. Je kunt er veel kracht mee zetten en in veel gevallen

9. Waterpas

Vanzelfsprekend heb je een waterpas nodig. Je kunt gaan voor een oldschool waterpas met dat gele watertje of een modern digitaal waterpas.

10. Een handzaag

Korte stukken hout of dunne metaalplaatjes afzagen doe je het gemakkelijkst met een handzaag. Zorg dat deze tool ook goed scherp is, om jouw klussen veiliger te maken.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons