Handige Harry’s opgelet: het is hoog tijd om je te gaan uitsloven voor de feestdagen. December staat immers bijna weer voor de deur. Hoewel je de kerstdecoraties in de winkel kunt halen, is het tevens leuk om (een deel van de) versieringen zelf te maken. Waar kun je allemaal aan denken? Dít zijn onze creatieve tips.

Alternatieve kerstboom: zelf maken of bestellen

De oorspronkelijke kerstboom met dennentakken kennen we nu allemaal wel een keer. Het is toffer om een originelere, alternatievere kerstboom in huis te halen. Je kunt er wellicht zelf eentje maken! Maak een boom van metaal, bamboe, karton of hout. Misschien heb je bijvoorbeeld nog wel wat houten planken in de schuur liggen, waarmee je zelf een kerstboomvorm in elkaar kunt zetten. Let wel: het is een flinke klus, waar je maar beter tijdig mee kunt beginnen. Je wilt immers wel dat de boom er tiptop uitziet! Klinkt dat toch wat ingewikkeld? Bestel dan een boom bij de professionals: ga voor een alternatieve kerstboom bij de specialist HoutenKerstboom.com. Hier vind je een uitgebreid aanbod van unieke kerstbomen, die er allemaal even bijzonder en mooi uitzien. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

Grote kerstster maken

Nog een feestelijk en groot decoratiestuk? Dat is de kerstster voor aan de muur. Of je ‘m nu binnenshuis of buitenshuis aan de wand hangt: zo’n bijzondere ster trekt altijd de aandacht. En het is eigenlijk relatief eenvoudig om er zelf een te maken. Je hebt stevig papier of karton nodig, of eventueel dun hout. Hiermee kun je de kerstster vouwen, of de kerstster uitsnijden. Hang er nog wat verlichting in, om de look compleet te maken.

Als je wilt uitpakken, kun je de kerstster echt groot maken. Zorg dat je wel voldoende materiaal in huis hebt. En maak de kerstster stevig genoeg, zodat ‘ie zeker een aantal weken goed aan de muur blijft hangen en in vorm blijft.

DIY kerstkrans

Niet alleen een kerstster is passend, maar ook een kerstkrans! De krans kun je aan de muur of aan de deur kwijt. Veel mensen hangen een krans aan de voordeur, om voor gezelligheid te zorgen bij het thuiskomen. Als je de krans zelf hebt gemaakt, kun je er nog net dat stukje trotser op zijn. Haal in de winkel de benodigde spullen voor het maken van een eigen krans. Of ga hier in de natuur naar op zoek: je kunt takken, pluimen, bladeren, bloemen en besjes gebruiken. Nu nog een chic lint erbij en eventueel wat kerstballen, en je hebt wat fraais gemaakt.

Wat er nu zo tof is aan de kerstkrans? Je kunt ‘m in allerlei looks maken. Zoek online naar inspiratie en gebruik een tutorial om een specifiek design na te maken. Of bedenk juist zelf iets wat past bij je interieur. Je kunt het vrij eenvoudig en minimalistisch houden, met een grote metalen ring, waar je een paar versieringen aan bevestigt. Wil je dat de krans juist opvallend is? Versier ‘m dan in het geheel met groen, en denk ook zeker aan verlichting in de krans. Zo is er voor ieder wat wils te bedenken!

DIY kerstkrans

Kerstballen zelf maken

In de kerstboom mogen ze niet ontbreken: kerstballen! Hoewel er veel designs te vinden zijn in de winkel, is het gaaf om zelf ook wat kerstballen te maken. Snijd bijvoorbeeld figuurtjes uit dun hout. Je kunt dit vervolgens schilderen – of laat je kids hiermee aan de slag gaan. Ook met papier, touw, vilt en karton lukt het om zelf kerstballen te maken. Om ze kleur te geven, ga je aan de slag met stiften of verf. Die zelfgemaakte kerstballen verdienen uiteraard een goed plekje in de boom.

Zelf een adventskalender maken

Ben je al bekend met de adventskalender? Steeds meer mensen halen in de decembermaand zo’n kalender in huis. Het wordt ook wel een kerstkalender genoemd, waarbij je in december elke dag tot aan kerst een vakje mag openen, waar een kleinigheidje in zit. De kalenders zijn er in allerlei soorten en maten te vinden: van kalenders met beauty producten tot kalenders met speciaalbier. Vaak zien de kalenders eruit als ware kunstwerken. Dit maakt het dan ook zo tof om er zélf een te maken. Voor je partner bijvoorbeeld, of voor je kinderen. Haal passende cadeautjes in huis, en maak hierbij een kalender waar alle cadeaus in passen.

We denken aan een stoere kalender van hout. Of juist een kalender met een natuurlijke look, gemaakt van vilt of stof. Je kunt je creativiteit hier echt de vrije loop laten. Houd de kalender basic met vierkante vakjes onder elkaar, dat maakt het klussen makkelijk. Of ga juist voor een te gek kunstwerk met vakken in verschillende groottes. Hoe mooier de kalender is, hoe prominenter de plek is die de kalender in huis kan krijgen!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons