Klussen, iets wat de een verafschuwt en wat de ander adoreert. Hoe je het ook went of keert, het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Wel zijn er genoeg klusjes die vrijwel iedereen, mits het juiste gereedschap aanwezig is, kan uitvoeren.

Klussen in huis

Toch wel de eyecatchers van een woning: de woonkamer en de keuken. De woonkamer en keuken zijn over het algemeen ook een plek waar men veel tijd doorbrengt. Een tukkie op de bank, het kijken van je favoriete serie, een gezellig spelletjes avond en het vieren van een verjaardag. Allemaal dingen die zich in de woonkamer kunnen afspelen. Niet heel gek dus dat dit de plekken in huis zijn waar men veel aan het klussen is. Een klus kan natuurlijk iets heel groots zijn zoals het compleet renoveren van een ruimt, maar ook iets heel eenvoudigs zoals het ophangen van een schilderij.

Waar begin je?

Wat erg belangrijk is bij elke klus, is het juiste gereedschap. Nu is het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat een decoupeerzaag, afkortzaag en/of boorhamer bij iedereen thuis aanwezig zijn. Om die reden is het vaak voordeliger en slimmer om het juiste gereedschap te huren bij een partij als Boels. Voordeliger omdat gereedschap erg prijzig kan zijn en slimmer omdat men hierdoor weleens voor ‘goedkoop’ gereedschap kiest en vervolgens alsnog moet huren aangezien het gereedschap binnen de kortste keren kapot is. Bij Boels heb je kwalitatief goed gereedschap voor een goede prijs.

Voorbereiding

Voorbereiding

Zorg dat je goed voorbereid te werk gaat. Bedenk goed wat je wil aanpakken en hoe je dit wil gaan doen. Wil je bijvoorbeeld een kast bouwen in de woonkamer of enkel het behang van een muur vervangen. Op het moment dat het duidelijk is wat er moet gebeuren voorkom je ‘chaotisch werken’. Chaotisch werken wil zeggen dat er zaken door elkaar worden gehaald en je binnen de kortste keren met een puinhoop zit en door de bomen het bos niet meer ziet. Vaak kiest men dan voor de makkelijke weg: namelijk stoppen, maar helaas, het zal niet vanzelf opgelost worden.

Stap voor stap

Na de voorbereiding begin je op je eigen tempo aan het klussen. Laat je niet opjagen en ga niet gehaast te werk. Vooral op het moment dat klussen niet jouw ding is, is het van belang om niet te snel te gaan. Meestal worden er op die manier namelijk fouten gemaakt en dat wil natuurlijk niemand.

Je zult merken dat klussen op deze manier niet meer een hele grote uitdaging zal zijn. Laat de grote klussen over aan vakmannen en experimenteer zelf met de wat eenvoudigere aanpassingen in huis. Wellicht zul je het nog leuk vinden ook!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons