Zodra de feestdagen eraan komen, kun je de handen uit de mouwen steken. Pak het namelijk groots aan als het op de decoratie aankomt! Ben je graag buiten aan het bouwen en knutselen? Dat kan ook in de decembermaand: decoreer de tuin met kerstverlichting en andere kerstdecoraties! Dít zijn de mooiste ideeën.

IJspegels kerstverlichting aan de gevel

Hoewel we hier helaas haast nooit van een witte kerst mogen genieten, kunnen we het winterse, ijzige thema wél laten zien in de kerstverlichting buitenshuis. Vind je dit een mooi idee? Kies dan voor ijspegels kerstverlichting, voor een sierlijke strook lichtgevende ijspegels aan je woning. Je bevestigt deze vorm van verlichting aan de gevel of bij de dakgoot, zodat het net lijkt alsof er ijspegels zijn vast gevroren aan deze rand van je woning. Als je de styling eenvoudig wilt houden, kies je voor een enkele strook van verlichting: boven een raam of de voordeur bijvoorbeeld. Maar het is natuurlijk veel spectaculairder om de hele gevel te decoreren met ijspegels! Kies voor handige koppelbare verlichting, zodat je de stroken aan elkaar kunt bevestigen. Zo bespaar je flink wat tijd en moeite met het ophangen van de verlichting: maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk!

Nog een ander idee? Het is gebruikelijk om ijspegelverlichting aan de gevel te bevestigen, of bij de dakgoot. Maar je kunt de ijspegels op meerdere plekken kwijt. Ga voor een combinatie, of hang ze het ene jaar eens op een andere plek dan het andere jaar. Wat tevens leuk staat? Als de ijspegels voor het raam hangen! Bevestig ze aan de buitenzijde van het raam, of juist aan de binnenzijde – het is net wat het makkelijkst is bij jouw woning. Dit geeft zo’n vrolijk aanzicht! En hoe meer lampjes je ophangt tijdens de donkere dagen, hoe meer warmte je brengt in en rondom je huis.

Vlaggenmast kerstboom

De kans is groot dat je binnenshuis een mooie kerstboom hebt staan. Heb je echter ook ruimte vrij in de tuin? Zet hier dan nóg een boom neer! Je kunt met het kerstfeest echt flink uitpakken, om voor een ultiem gevoel van sfeer te kiezen. Ben je bang dat het wat saai wordt, meerdere bomen bij elkaar in de buurt? Dan is het een idee om de boom in de tuin een andere look toe te kennen dan je met de boom binnenshuis doet. Stap af van het traditionele idee van de boom met dennennaalden, maar kies voor een vlaggenmast kerstboom in de tuin! Dit is een kerstboom in een 3D vorm, met honderden of duizenden lampjes. Middels een vlaggenmast kun je de boom optuigen in de tuin. Als je zelf al een vlaggenmast hebt, kun je deze gebruiken. Of kies voor een passende vlaggenmast die bij het verdere design hoort.

Je raadt het al: al die lampjes maken deze boom tot een waar spektakel in de tuin. Als je ‘m in je voortuin zet, kun je alle voorbijgangers er blij mee maken. Maar ook in de achtertuin staat de boom beeldig: zo kun je er zelf iedere avond weer op uitkijken. De bijzondere vlaggenmast kerstboom is 6, 8, 10 of 12 meter hoog: bedenk wat er het best in jouw tuin past.

Kerstboom op paal

Is zo’n vlaggenmast kerstboom toch wat te veel om in huis te halen? Als je een kleinere tuin hebt, kun je ook voor een mooie subtielere optie gaan: een kerstboom op paal. Zo’n verlichte boom kent een hoogte van 1,5, 2, 3 of 4 meter – net wat meer bescheiden. Zo is er dus een passende kerstboom met verlichting voor elke tuin te vinden! Of zet ‘m zelfs op je balkon of dakterras: het is maar net wat jouw woonsituatie is. Over het ontwerp is namelijk goed nagedacht. Je kunt voor een kerstboom op paal kiezen die je in de grond bevestigt, maar je hebt ook de keuze uit een design met een bodemkruis. Dit is een soort statief, waarmee je de boom ook op een tegelvloer of een andere ondergrond kunt plaatsen. Zet de lichtgevende kerstboom waar je maar wilt!

Ook met een kerstboom op een paal geniet je weer van honderden lampjes, die samen de unieke 3D vorm maken. Als je voor energiezuinige lampjes kiest, zoals LED verlichting, gaan de lampjes heel lang mee. Zo kun je de verlichting dus lekker vaak aan hebben staan.

Muurkerstboom met verlichting

Muurkerstboom met verlichting

We hebben nog een laatste idee voor kerstverlichting in de vorm van een kerstboom. Dit is immers zo’n fraaie optie voor decoratie, helemaal passend bij de decembermaand! Als je beperkte ruimte hebt, is een muurkerstboom met verlichting een goed idee. Dit is een lichtfiguur om tegen een muur te plaatsen: denk aan de buitenmuur of de schutting. Mooi meegenomen: het is heel eenvoudig om zo’n lichtfiguur op te tuigen. Binnen een kwartier staat de boom, waarna het direct tijd is om ervan te gaan genieten.

Kerstster en kerstkrans om op te hangen

We sluiten af met kerststerren en kerstkransen: het is beeldig om ze aan de deur, aan de muur of bij het raam te hangen. Om er ook in het donker nog naar te kunnen kijken, is het slim om een ster of krans met verlichting te kiezen. Hang zelf lampjes aan een ster of krans die je al in huis hebt, of haal een kant-en-klaar exemplaar in huis. Het is maar net hoeveel moeite je wilt steken in de kerstdecoratie dit jaar. Eén ding is zeker: het is heerlijk om hiermee uit te pakken!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons