Snel de sfeer in een kamer veranderen? En likje verf op de muren doet dit als geen ander. Het is een van de goedkoopste opties en makkelijk zelf te doen. Begin met het uitrekenen hoe groot de muur is die u wilt gaan verven. Meet de hoogte en de breedte van de de muren globaal op zodat u een idee heeft over hoeveel vierkante meter u ongeveer wilt gaan verven.

Soms is het nodig om de muur eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel of hechtingsmiddel. Dit is alleen nodig wanneer u vochtige muren heeft. Met een beetje water en een blokkwast kunt u eenvoudig testen of de muren vochtig zijn. Smeer 1 streep water met de kwast op de muur en check of het vocht binnen 5 minuten verdwenen is. Is het water binnen 5 minuten verdwenen dan heeft u niet te maken met een vochtige muur en hoeft u geen voorstrijk of hechtingsmiddel te gebruiken. Voor het verven van binnenmuren wordt meestal latex gekozen. Zorg voor wat goede kwasten en verfrollers. Plak voor u begint eerst al het houtwerk, kozijen, plinten en deuren af en leg wat kranten op de grond. Voor een mooi resultaat heeft u een goede ondergrond nodig, repareer daarom de eventuele scheuren en gaten in de muur.

Schakel de elektriciteit uit en verwijder de afdekplaat van schakelaars en stopcontacten van de wanden. Roer de verf goed door voordat u begint met verven. Giet wat verf in het verfbakje en begin met de roller de grote oppervlakken te verven. Rol enkele keren over het geribbelde vlak van de verfbak om de verf goed over de verfroller te verdelen. Wanneer u meerdere muren moet verven begin dan met de grootste muur.

Begin boven aan de muur en werk naar beneden. Met de verfroller kunt u zowel horizontale als verticale strepen maken om de verf goed over de muur te verdelen. Gebruik een kleinere roller om de overgebleven stukken muur te verven. De laatste hoekjes en gaatjes kunt u met een gewone kwast verven.

Structuur aanbrengen

Met de juiste muurverf en een structuur roller kunt u structuur aanbrengen op de muur. U kunt eerst de structuurverf aanbrengen met kwast of verfroller. 10 minuten later kunt u de gewenste structuur aanbrengen met een structuurroller naar keuze.

Schoonmaken en Opruimen

Laat de verf in de verfroller en kwasten niet opdrogen maar maak deze direct schoon. Verf op waterbasis kunt u gewoon met water en zeep schoonmaken. Verf op olie-basis maakt u schoon met wasbenzine of terpentine. Het is ook aan te raden het afplaktape van de deuren, muren, ramen en kozijnen te verwijderen voordat de verf helemaal opgedroogd is.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons