De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor energie besparen. Niet zonder reden. Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de gasprijzen ongelooflijk hard gestegen. Maar ook voor de oorlog zagen we dat we steeds meer gingen betalen voor fossiele grondstoffen. Inmiddels zijn de prijzen torenhoog en ervaren veel mensen problemen bij het betalen van hun rekening. De beste manier om dit probleem op te lossen is door veel meer energie te besparen. Als je minder verbruikt, gaan de kosten logischerwijs ook omlaag. 

Bij het energiezuinig maken van onze woningen, denken we vaak te moeilijk. Hier hoeven namelijk geen grote verbouwingen bij te pas te komen. Er zijn verschillende manieren waarop jij heel eenvoudig en snel energie kunt besparen. En dat heb je geheel zelf in de hand. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij eenvoudig jouw huis energiezuiniger kunt maken. 

Vervang alle lampen voor LED verlichting 

Welke lampen gebruik je nu in huis? De meeste mensen hebben hier geen idee van. Ze gaan pas kijken als de lampen ermee ophouden. Zonde, want er kan heel veel bespaard worden door vroegtijdig in te grijpen. Er valt namelijk veel winst te behalen als je nu enkel nog conventionele verlichting gebruikt. Vervang je alles in huis voor led lampen? Dan levert dit je al snel een besparing van tientallen euro’s per jaar op! Je verbruikt minder elektriciteit, de lampen gaan langer mee én je draagt je steentje bij aan het milieu. Bovendien is het ook nog eens zo gepiept. Genoeg reden toch om voor LED te kiezen? 

Duurzame huishoudelijke apparaten 

Duurzame huishoudelijke apparaten 

Door de jaren heen zijn we veel meer huishoudelijke apparaten gaan gebruiken. Inmiddels is er voor bijna elke klus ook wel een apparaat te vinden. Waarschijnlijk heb jij thuis dus ook een aantal grote apparaten staan. Sommigen verbruiken veel energie. Goed voorbeeld zijn de koelkast, de vriezer, de wasmachine en de wasdroger. Dit zijn echte energieslurpers, maar de meeste mensen kunnen echt niet zonder. 

Dat hoeft ook niet! De techniek staat niet stil. We zijn niet alleen steeds meer huishoudelijke apparaten gaan gebruiken, maar er wordt ook steeds innovatiever gedacht. Dit maakt dat er steeds meer manieren ontstaan om apparaten duurzamer in te zetten. Elk jaar weer worden er nieuwe ideeën verzameld. De huishoudelijke apparaten van nu beschikken dan ook al over een veel beter energielabel dan tien jaar geleden. 

Ben je dus toe aan nieuwe huishoudelijke apparaten? Kies dan echt voor nieuwe exemplaren en let op het energielabel. Hier bespaar je op de lange termijn veel geld mee en zo maak je je huis snel duurzamer

Zelfvoorzienend leven 

De beste manier om energie te besparen is door voor een groot deel zelfvoorzienend te leven. Met behulp van zonnepanelen en/of een warmtepomp bijvoorbeeld. Hierdoor hoef je minder fossiele grondstoffen aan te spreken en dat verschil zul je direct merken op de energierekening. De terugverdientijd is bovendien veel korter dan de levensduur, dus uiteindelijk levert deze investering ook nog eens veel rendement op. Veel meer dan als je je geld op de spaarrekening laat staan. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons