Duurzaam leven: tegenwoordig kun je er vrijwel niet meer omheen. Als je even wat kleding wilt halen, vind je vast een label aan het kledingstuk hangen waarop staat van welke milieuvriendelijke materialen het is gemaakt. Veel bedrijven willen de wereld een betere plek maken, maar hoe zit dat eigenlijk bij jou? Lees hier daarom over een aantal tips om jouw huis op eigen houtje duurzaam te maken!

Jouw huis verwarmen

Vooral tijdens de winter is het fijn als jij lekker comfortabel binnen kunt zitten. Hetgeen wat dan niet kan ontbreken, is warmte. Die warmte wil je zo veel mogelijk binnen houden en je wilt daarbij voorkomen dat het door een slechte isolatie verdwijnt. Vooral de wat oudere huizen zijn slecht geïsoleerd en kunnen in de winter dus erg koud worden. Je kunt dan volop de verwarming aanzetten, maar je bent alleen maar extra geld kwijt doordat jouw verwarming harder moet werken door de hoeveelheid koude lucht die steeds in jouw huis terechtkomt. Gelukkig zijn er verschillende manieren die je kunt toepassen om de warmte binnen te houden. Je hoeft daarvoor niet gelijk een hele dag kwijt te zijn aan klussen. Begin klein. Denk bijvoorbeeld aan het slim gebruiken van jouw gordijnen. Sluit deze en zo houd je de warmte vast. Wil je toch een stapje verder gaan? Kijk dan eens naar warmtepompen!

Andere tips

Andere tips

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere tips die jou kunnen helpen om je huis te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van zonnepanelen. Je maakt aan het begin een grote investering, maar als je een beetje geduld hebt zul je genieten van de voordelen. Je wekt eigen energie op waardoor je dit kunt afstrepen tegen het bedrag dat je betaalt aan jouw energieleverancier. Afhankelijk van de hoeveelheid energie die je hebt opgewekt, betaal je minder op jouw jaarnota of krijg je misschien wel wat geld terug! En jijzelf hoeft eigenlijk niet zo veel te doen, want terwijl jij geniet van jouw airconditioning in de zomer, wordt er aardig wat energie opgewekt op jouw dak. Ondanks dat is het een fabel dat je alleen energie opwekt in de zomer. Ook in de winter schijnt de zon. Er wordt dan minder energie opgewekt, maar het gebeurt nog steeds!

Tijd om lekker duurzaam aan de slag te gaan. Zoek je nog een aantal items om jouw doel te bereiken? Neem dan vooral een kijkje op de site van Best Air!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons