Een van de grootste vragen rondom een verbouwing van je huis is: wat besteed je uit en wat doe je zelf? Uiteraard hangt het van een aantal factoren af, waaronder je (klus)ervaring. Ben je heel handig met gereedschap en voelt een verbouwing van je huis voor jou eerder als een leuke uitdaging dan dat het je afschrikt? Dan kun je er zeker van zijn dat je veel fases van de verbouwing zelf kunt uitvoeren. Maar er blijven klussen die je altijd beter aan een professional over kunt laten. Denk hierbij aan kunststof kozijnen op maat laten maken, het installeren van elektra en het aanleggen van leidingen. Hieronder lees je welke klussen je zelf kunt uitvoeren, en welke je beter uit kunt besteden.

Maatwerk

Een goede vuistregel die je in gedachten kunt houden bij het plannen van je verbouwing, is om al het maatwerk uit te besteden. Niet alleen scheelt het je een hoop tijd, maar omdat het zo secuur is en passend moet zijn, wil je je vingers hier niet aan branden. Met name als het gaat om kozijnen. Dit gaat om precisiewerk en maatwerk en dat wil je echt overlaten aan professionals. Uiteraard kun je wel helemaal zelf de stijl bepalen. Zoals stijlvolle zwarte kunststof kozijnen. Overleg met een specialist wat het beste werkt voor jouw woning en welke stijl er bij je past.

Elektriciteit en leidingen

Elektriciteit en leidingen

Het installeren van elektriciteit en het aanleggen van leidingen zijn klussen die je echt wilt uitbesteden, tenzij je zelf een ervaren elektricien of loodgieter bent. Dit zijn namelijk specialistische vaardigheden, waar je beter een professional voor kunt inhuren. Spreek je wensen uit met betrekking tot het duurzaam maken van je huis en overleg wat de mogelijkheden zijn. Door het inschakelen van betrouwbare professionals, ben je er zeker van dat het werk goed zal worden gedaan. Het risico op fouten zal daardoor ook een stuk kleiner zijn.

Slopen en voorbereiding

Slopen voor een verbouwing is iets wat je zeker zelf kunt doen, mits je er de kracht voor hebt natuurlijk. Want het werk kan zwaar en letterlijk slopend zijn. Maar het kan ook een hele fijne manier zijn om jezelf even te laten gaan en om even geen rekening te houden met geluidsoverlast of secuur werken. Het kan een ontzettend goede uitlaatklep zijn en daarom een leuke klus om zelf op te pakken. Na het slopen kun je ook zelf aan de slag gaan met de voorbereidingen. Zoals de materialen op hun plek leggen en ruimtes afdekken die intact moeten blijven.

Stuc- en schilderwerk

Als je ervaring hebt met stucwerk, dan is dat ook zeker een klus die je zelf kunt oppakken. Echter is het advies wel om dit uit te besteden aan een ervaren specialist. Niet alleen omdat je een strakke afwerking krijgt, maar ook omdat het veel tijd kan schelen als je het uitbesteedt. Het schilderwerk daarentegen kun je zeker zelf uitvoeren. Zelfs als je nog niet zoveel ervaring hebt!

Kortom, het is goed om te kijken naar de mogelijkheid om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren en andere taken uit te besteden aan professionals. Dit kan een fijne manier zijn om op kosten te besparen en tegelijkertijd toch verzekerd te zijn van een kwalitatief goede afwerking. Veel succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons