Bij het kiezen van vloer voor je huis zijn er tegenwoordig heel wat mogelijkheden. Tapijt, hardhout, tegels, laminaat en de lijst gaat zo maar door. Maar één soort vloer die soms over het hoofd gezien wordt is PVC. PVC vloeren zijn een veelzijdige en duurzame optie, die in allerlei omgevingen gebruikt kan worden, van slaapkamers tot keukens. Het is ook een vloer die makkelijk te leggen en te onderhouden is, waardoor het een goede keuze is voor drukke gezinnen. Hier zijn slechts enkele van de vele redenen waarom een PVC vloer een geschikte optie voor ieder huis is.

Makkelijk zelf te leggen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, dus voor iedere woonstijl is er een bijpassende vloer te vinden. Ben je van plan de vloer zelf te gaan leggen? Dan is deze vloer de ideale keuze, want net als de populaire laminaat vloer, is een PVC vloer ook makkelijk zelf te leggen met een eenvoudig systeem. Dat scheelt je een hoop geld, maar ook tijd, want je kan de vloer op jouw eigen tempo gaan leggen. Werk jij bijvoorbeeld prettiger in de late avonduurtjes of ben je juist liever vroeg uit de veren? Je bent van niets en niemand afhankelijk bij het leggen van deze vloer! Het legsysteem is zelfs zo makkelijk, dat je de klus in een paar uurtjes al kan klaren.

Makkelijk zelf te leggen

PVC kan tegen een stootje

Een PVC vloer is ontzettend sterk en krasbestendig, dus hij kan zeker tegen een stootje. Het maakt niet uit of de vloer veel belopen wordt of dat er rennende kinderen en huisdieren heen en weer gaan. Zelfs niet als er vaak geknoeid wordt, want deze vloer kan bijna alles aan! PVC is heel sterk materiaal en ook nog eens slijtvast dus hij blijft lang mooi. Ook als er intensief gebruik van wordt gemaakt.

De lange levensduur van PVC

Dat een PVC vloer het label krijgt van een duurzame keuze, zit hem voornamelijk in de lange levensduur. Omdat de vloer heel weinig onderhoud nodig heeft, gaat hij langer mee dan andere vloeren, zoals bijvoorbeeld een vinyl vloer. En aangezien de vloer heel makkelijk zelf te leggen is, is het dus ook makkelijk om hem weer weg te halen en mee te nemen naar een volgend huis. Zo kan een PVC vloer dus ontzettend lang mee gaan en is het daarom een hele goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame vloer.

Makkelijk schoon te maken

PVC vloeren zijn waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze een goede keuze zijn voor drukke en dynamische gezinnen met kinderen of huisdieren. Is er iets omgevallen of heeft er iemand geknoeid? Helemaal geen probleem! Je kan de vloer gewoon met een vochtige doek afnemen en het is alsof er nooit iets is gebeurd. Niks meer van te zien! En omdat de vloer dus waterafstotend is, kan het ook een hele fijne keuze zijn als vloer in de keuken.

Dus als je een duurzame, onderhoudsarme én betaalbare vloer zoekt, is een PVC vloer zeker iets voor jou!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons