Bij sommige klussen in huis zullen we altijd aanbevelen om een specialist in huis te halen. Denk hierbij aan loodgietersklussen of klusjes waar je écht een elektricien bij nodig hebt. We kunnen een hoop zelf in huis doen met wat doorzettingsvermogen, maar dit soort specifieke klussen kun je het veiligst door iemand met kennis en kunde laten uitvoeren. Toch zijn er ook heel wat klussen die je prima zelf kunt doen, door middel van je research doen en wat vasthoudendheid. Lees ze hieronder.

Installeren van je zonnescherm

Het installeren van je zonnescherm is een vrij gemakkelijk klusje. Een knikarmscherm is ideaal in de achtertuin, want deze creëert direct schaduw voor een fijne zitplek. Je kunt deze eenvoudig zelf samenstellen en monteren, als je maar een beetje spierballen hebt! Kijk van tevoren even een instructievideo of een gebruiksaanwijzing, zodat je niet op een ladder staat met wat kilo’s aan zonnescherm in je handen en de draad kwijtraakt.

Installeren van je zonnescherm

Het leggen van je vloer

Je kunt tegenwoordig bij ontzettend veel winkels en ketens terecht om een nieuwe vloer te leggen. Bij sommigen heb je de keuze om deze te laten leggen door een professional of dat je enkel de vloer afhaalt en deze zelf legt. In veel gevallen is het prima te doen om zelf je vloer aan te leggen, bijvoorbeeld bij een click pvc vloer of bij laminaat. Het kost even wat research om te weten hoe je dit het slimste kunt doen, maar het is geen hogere wiskunde. Bij vloeren als een gietvloer of betonvloer zou je het beste wel even naar een specialist kunnen gaan.

Een lichtschakelaar vervangen

Een lichtschakelaar vervangen lijkt moeilijk, maar valt echt reuze mee. Zo heb je enkele tools nodig, waaronder een schroevendraaier, een spanningstester, een kniptang en een striptang. Bijna iedereen heeft deze wel in huis. Schakel de elektriciteit uit in je meterkast en schroef de lichtschakelaar kast eraf. Bekijk een instructievideo op YouTube waarin precies de stappen staan die je kunt doorlopen. Het is altijd fijn om iemand het voor te zien doen, zodat je bijna aan de hand wordt meegenomen in het proces. Er kan weinig fout gaan, zeker als de elektriciteit goed uitgeschakeld is. Succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons