Voor probleemloos thuiswerken, videobellen met vrienden en je favoriete films en series kijken, heb je snel internet nodig. Heb je dat niet, dan is het mogelijk dat je zo nu en dan te maken hebt met haperingen of het lange laden van een website. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om voor razendsnel internet te zorgen thuis. Hoe je dat doet? Wij zetten een aantal tips op een rij!

Kijk of glasvezel beschikbaar is op je adres

Loopt je internetabonnement bijna af? Dan is het een optie om te kijken naar een abonnement met glasvezel. Die verbinding biedt de hoogste haalbare internetsnelheid. Die snelheid gaat tot maar liefst 1 Gbit/s. Online gamen, thuiswerken, series kijken of videobellen met je familie zonder haperingen is met glasvezel mogelijk. Daarnaast is de up- en downloadsnelheid bij deze verbinding even hoog, waardoor dat nooit lang meer duurt. Naast de hoge internetsnelheid heeft glasvezel nog meer voordelen. Zo ervaar je een stabiele verbinding en heb je minder last van storingen. Bovendien is de verbinding duurzamer dan andere verbindingen en is het netwerk klaar voor de toekomst.

Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar. Om te weten of je in aanmerking komt voor deze verbinding, kun je een postcodecheck doen. Zo ontdek je of glasvezel op je adres beschikbaar is of niet. Is dat het geval? Als je van razendsnel internet wilt profiteren thuis, maak je met glasvezel de juiste keuze.

Koop een wifiversterker

Je internetverbinding verbeteren thuis is ook mogelijk door een wifiversterker te kopen. Zoals de naam al aangeeft zorg je hiermee voor een sterke, stabiele verbinding. Het wifibereik wordt beter als je een wifiversterker in huis haalt en zo is het makkelijker om probleemloos van het internet gebruik te maken.

De router op een betere plek zetten

De router op een betere plek zetten

Staat je router momenteel vrij laag of ver weg? Dan is het niet gek dat je verbinding thuis soms wat minder stabiel en snel is. Hoe goed je verbinding is, hangt namelijk mede af van de plek van je router. Om van beter internet te genieten, is het een aanrader om de router hoog te plaatsen, zonder dat het verhinderd wordt door obstakels. Zet het ook niet te ver van je weg. Hoe verder de router staat, hoe zwakker het signaal. Kies juist voor een centrale plek, zodat het in verschillende ruimtes voor goed internet zorgt.

Je router vervangen

Heb je inmiddels geprobeerd je router op een betere plek te zetten, maar worden de problemen met je internet niet minder? Ga dan eens na hoe oud je router is, want daar kan het zeker mee te maken hebben. Is je router al verouderd, dan is het mogelijk dat het gewoon tijd is voor een nieuwe. Veel problemen worden daarmee namelijk opgelost. Over het algemeen gaat een router zo’n vijf jaar mee.

Met de bovenstaande tips zorg je voor sneller internet in huis. Zo wordt het thuiswerken, online gamen, series kijken of online shoppen een stuk eenvoudiger!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons