Als je dit artikel leest, dan denk je er waarschijnlijk over na om als coach aan de slag te gaan. Of misschien werk je al een tijdje als coach, maar vraag je je af hoe je aan meer opdrachten kunt komen. In beide gevallen is dit artikel voor jou. We leggen je namelijk uit hoe je (meer) werk kunt vinden als coach. Lees dus snel verder!

Rondvragen in je netwerk

Het eerste wat je kunt doen om opdrachten te zoeken, is rondvragen in je netwerk. Het kan best zijn dat een vriend of kennis op zoek is naar een coach. In zo’n geval wil hij vast wel dat jij hem coacht, omdat jullie elkaar al kennen. Het kan echter ook zijn dat iemand liever een coach heeft die niet uit zijn directe omgeving komt, omdat het dan makkelijker is om zich open te stellen. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van het soort coaching dat iemand nodig heeft. Het een ligt nu eenmaal gevoeliger dan het ander en sommige dingen delen mensen liever niet met anderen.

Social media gebruiken

Veel coaches maken gebruik van social media om klanten te vinden. Als je veel volgers hebt op Instagram, dan kun je hier bijvoorbeeld tips en tricks op plaatsen. Als mensen merken dat je veel verstand hebt van wat je doet, dan kan het best zo zijn dat ze je een berichtje sturen met de vraag of je hen kunt coachen. Als je niet zo veel volgers hebt op Instagram, dan kun je hier wel aan werken door regelmatige nieuwe foto’s en video’s te posten op je account. Je zou ook kunnen overwegen om LinkedIn te gebruiken voor het vinden van nieuwe klanten.

Social media gebruiken

Solliciteren op vacatures

Als je liever niet als zzp’er werkt, of als het nog niet zo wil lukken om zelf klanten te vinden, dan zou je ook kunnen solliciteren op een coach vacature. Steeds meer bedrijven hebben een coach in dienst om hun werknemers te helpen met problemen waar ze tegenaan lopen. Zo hebben veel bedrijven een loopbaancoach in dienst om werknemers te helpen met hun carrière, maar stresscoaches vind je bijvoorbeeld ook steeds vaker terug op de werkvloer.

Detacheerder worden

Er zijn ook steeds meer coaches die ervoor kiezen om detacheerder te worden. Als detacheerder ben je in dienst van een detacheringsbureau en hoef je niet zelf op zoek naar een opdrachtgever. Het detacheringsbureau betaalt je salaris en zorgt ervoor dat je aan de slag kunt bij een opdrachtgever. Ook als de opdrachtgever wegvalt, zorgt het detacheringsbureau ervoor dat je bij een andere opdrachtgever aan de slag kunt. Als je op de website van een detacheringsbureau een vacature coach vindt, dan kun je dus overwegen om je aan te melden bij het bureau.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons