Bij een verbouwklus in of rondom het huis, zul je waarschijnlijk ook een aantal dingen moeten onderhouden. Maar hoe kun je het onderhouden nu sneller laten verlopen? Wij geven tips om de tijd te versnellen waarin je onderhoud kan doorvoeren.

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud. Voor sommigen is het een ontspannende hobby, en voor anderen is het een tijdrovende verplichting. Iedere tuin heeft wel een vorm van onderhoud nodig. Of het nu gaat om het snoeien van bomen, het bewateren van het gazon of het schoonmaken van de tegels. Het advies is om ongeveer drie a vier keer per jaar de tuin te onderhouden. Dit is wel afhankelijk van de soort tuin die je hebt en wat voor planten je in de tuin hebt staan. 

Afval

Bij het onderhouden van de tuin komt er vaak veel afval vrij. Bij het snoeien van een heg of een boom bijvoorbeeld. Na het snoeien zit je waarschijnlijk met een hoop snoeiafval. Maar je zou de stukjes hout ook kunnen gebruiken tegen onkruid. Voor het versnipperen van snoeiafval kun je een hakselaar gebruiken. Waarschijnlijk doe je dit niet heel regelmatig dus is het misschien handiger om een hakselaar huren dan er één aan te schaffen. 

Afval

Waarom kiezen voor een hakselaar?

Een hakselaar wordt ook wel een houtversnipperaar genoemd. Het is een apparaat dat snoeiafval in stukjes snijdt. Door het snoeiafval te versnipperen, past er makkelijk een berg aan snoeiafval in de groene container. Met versnipperd snoeiafval kun je onkruid voorkomen. Daarnaast kun je ook compost maken van de snippers. 

Onderhoud aan het huis

Bij bepaalde onderhoudsklussen moet je soms de hoogte in gaan, zoals bij het onderhouden van het dak bijvoorbeeld. Hierbij kan een stelling huren handig zijn. Hiermee kun je veilig en sneller onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het dak. Op de stelling kun je nog wat gereedschap kwijt, zodat je daar sneller bij kunt tijdens het uitvoeren van de klus.

Als je geen problemen op het dak wilt hebben, is het aan te raden om je dak goed te onderhouden. Vaak gebeurt dit niet. Op een plat dak halen mensen vaak de stoffer en blik over het dak heen, maar hoe pak je dat dan aan bij een schuin dak? Er zijn verschillende soorten daken en dus ook verschillende soorten vormen van onderhoud aan het dak. Het advies is om in minstens twee keer per jaar het dak te inspecteren en proberen er met een bezem overheen te gaan.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons