Het schilderen van je verwarming is een precieze klus die wat extra aandacht vergt. Je kunt niet zomaar aan de slag met muurverf op je verwarming. Daarnaast moet je enkele stappen doorlopen om de verwarming strak, netjes en secuur te kunnen verven. We geven je graag wat tips hoe je dit het beste kunt doen.

1. Start met de basis

Een verwarming schilderen is net iets anders dan een muurtje verven. Toch zijn de basics hetzelfde. Zorg dat je de boel eromheen goed afgeplakt en afgedekt hebt en dat je van tevoren alle benodigdheden in huis haalt. Denk hierbij aan primer of grondverf, kwasten, terpentine en de gewenste kleur verf. Zo is de start van je klus direct goed en kun je vervolgens echt aan de slag.

2. Verwarming klaarmaken

Om te zorgen dat de primer en verflagen goed hechten aan de radiator, is het belangrijk deze eerst goed voor te bereiden. Net zoals met hout kun je deze ontvetten en licht opschuren, wanneer deze bijvoorbeeld al wat roest bevat. Hierdoor start je met een nette, egale verwarming waardoor het schilderen ervan een stuk soepeler zal gaan.

3. Breng een primer aan

In het geval van de verwarming is het ontzettend belangrijk om een primer aan te brengen. Omdat het oppervlak grotendeels erg glad is, zal de verf meer moeite hebben om netjes te hechten aan de verwarming. Ook gaat de primer roest tegen, waardoor je verwarming veel langer mooi blijft. Een laatste tip: zorg dat de primer op waterbasis is, om te voorkomen dat de radiator vergeelt.

4. Dunne laagjes verf

Dunne laagjes verf

Het is altijd beter om in een paar dunne laagjes te verven dan in één dikke laag. Dit zorgt er namelijk voor dat de verf beter dekt, maar ook beter hecht aan de verwarming. Hierdoor heb je minder kans op afbladderende verfstukjes.

5. Geduld

Tussen de primer en verschillende verflagen is het belangrijk dat je geduld hebt. De primer moet vaak zo’n vier uur of langer drogen, dus de kans is groot dat je de verwarming niet binnen een dag volledig geschilderd kunt hebben. Houd hier vooraf rekening mee, zodat je niet te gehaast aan de slag gaat met de verf en deze tussen de lagen door goed de tijd geeft om netjes te drogen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons