Een lambrisering verven kan nogal een uitdaging zijn, zeker wanneer je deze zo strak mogelijk wilt krijgen. Een lambrisering kan fantastisch staan in bijna elke kamer in huis, maar bijvoorbeeld ook in de hal. Op deze manier kun je de ruimte nét dat beetje extra kleur geven, zonder dat je gelijk een explosie aan kleur op de muur hebt. We geven je graag een paar tips om die strakke lambrisering te kunnen verven op elke muur, zonder dat er gaatjes in de lijn vallen.

1. Bepaal de hoogte van de lambrisering

De lambrisering kun je het beste op ongeveer een derde van de hoogte van de muur aanbrengen. Uiteraard is dit afhankelijk van de volledige hoogte van je muren, maar ook van je smaak. Zorg dat je om de meter ongeveer de hoogte opnieuw meet, zodat je zeker weet dat de lambrisering overal even hoog is.

2. Creëer een strakke lijn

Creëer een strakke lijn met potlood over de zojuist bepaalde hoogte. Vervolgens kan je hier schilders tape overheen plakken, wat je vervolgens over de gehele lengte bevestigd. Wil je nu zeker weten dat de tape overal op gelijke hoogte plakt, kun je dit eventueel nog nameten op verschillende plekken.

3. Verf basiskleur over tape

Waarschijnlijk houd je de bovenste kleur hetzelfde en zal je enkel de onderkant schilderen. Toch is het verstandig om met de basiskleur over de tape te verven. Hierdoor voorkom je dat de verf toch door de tape sijpelt, waardoor je strakke lijn direct verdwijnt. Met de basiskleur verf je de verftape dus als het ware vast aan de muur.

Tweede kleur aanbrengen

4. Tweede kleur aanbrengen

Nu de tape op de juiste hoogte bevestigd en vergrendeld is, kun je aan de slag met de nieuwe kleur verf. Werk in nette banen en zorg dat je de randjes bij de tape goed en dekkend opvult. Je wilt natuurlijk niet dat je hier alsnog vlekken gaat zien of dat de vorige kleur er tussendoor schijnt.

5. Tape direct verwijderen

Vaak heb je wel twee lagen verf nodig voordat deze volledig dekt. Ook al lijkt de verf dekkend na één laag, is het verstandig om na een paar uur alsnog een tweede laag aan te brengen. Wanneer de verflaag volledig dekt, kun je de tape verwijderen. Doe dit voordat de verf volledig droog is, om geen stukjes verf mee te trekken en de strakke lijn van de lambrisering te behouden. Als je alle stappen goed doorlopen hebt, zal je zien dat er nu een strakke lambrisering als resultaat is!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons