Het hebben van een klein huis heeft veel voordelen. Zo is bijvoorbeeld het huishouden gemakkelijker, want je bent een stuk sneller klaar. Ook verbruik je minder energie én zijn je woonlasten zijn vaak iets lager. Een groter huis is namelijk nu eenmaal duurder. Maar hoe richt je een klein huis nou op een manier in, dat het toch ruimtelijk oogt? En wat zijn de opties en mogelijkheden met betrekking tot keukens? Je kleine keuken leuk, ruimtelijk en efficiënt inrichten doe je zo!

Een kookeiland met barkrukken

Een kleine keuken wil je allereerst functioneel indelen natuurlijk en je wil efficiënt met de ruimte omgaan. Een grote zware eettafel met stoelen neemt veel ruimte in beslag, en dat is eigenlijk zonde. Kijk daarom eens naar de mogelijkheid om een klein kookeiland of barretje in je keuken te plaatsen. Zet daar hoge krukken aan en het heeft meteen een dubbele functie. Je kan aan dit eiland koken, maar er dus ook aan zitten. Ideaal!

Opgeruimd staat netjes

Je huis en dus ook je keuken minimalistisch inrichten is ontzettend belangrijk als je een ruimte optisch groter wil laten lijken. Door zo min mogelijk “losse” spullen in je huis te hebben, is er meer overzicht en direct ook meer ruimte. Zorg dus vooral dat je geen losse spullen op je aanrecht hebt staan, maar ruim in plaats daarvan alles netjes in. Het liefst in de afgesloten keukenkastjes of lades.

Indien er genoeg ruimte in de kastjes is, kun je ook bijvoorbeeld de broodrooster en waterkoker opbergen. En er uiteraard tevoorschijn halen, als je ze weer nodig hebt. Kookboeken, flesjes olijfolie en kleine potjes kruiden kun je ook het beste netjes opruimen. Je keuken heeft een rustgevende uitstraling als alles netjes opgeborgen is en uit het zicht staat. Omdat alleen de keukenkastjes onder het aanrecht waarschijnlijk niet voldoende ruimte bieden, kun je ook voor bovenkastjes gaan.

Door de hoogte in te gaan benut je de ruimte goed en heb je meer plek voor je spullen.

Combinatie oven en magnetron

Je mooie keukenapparatuur neemt ongelofelijk veel ruimte in beslag en aan de essentiële dingen kun je dan ook niet veel veranderen. Maar door slimme keuzes te maken kun je de beschikbare ruimte goed benutten. Kies bijvoorbeeld voor apparaten die meerdere functies in één hebben, zoals een combinatie oven en magnetron. En ga natuurlijk voor een koelkast, waar al een vriesvak in zit. Zo hoef je niet ook nog eens een aparte vriezer neer te zetten en scheelt het weer een beetje ruimte.

Gebruik de juiste kleuren

Gebruik de juiste kleuren

In een klein huis wil je het liefst met neutrale kleuren werken. Kies daarom een keuken uit in een lichte tint, zoals beige, wit of lichtgrijs.

Zorg er ook voor dat er voldoende licht binnenkomt in de keuken. Het liefste zoveel mogelijk daglicht. Veel licht zorgt er in combinatie met neutrale kleuren namelijk voor dat de keuken ruimer lijkt. Naast rustige, lichte kleuren kun je ook kiezen voor keukenkastjes zonder greep. Zo komen de neutrale tinten nog mooier uit en lijken de kastjes ook gelijk groter.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons