Woon jij in de stad? Of heb je gewoon te weinig groen in je eigen omgeving? Dan kan dat veel gevolgen hebben voor de luchtkwaliteit. Het is voor de mens belangrijk dat er voldoende zuurstof in de lucht hangt om goed te kunnen leven. Daarnaast is de kans op vervuilde lucht groter als er geen groen in de buurt is. Hierdoor is de kwaliteit van de lucht die beschikbaar is vele malen slechter. Om dit te voorkomen kun je groen in de omgeving plaatsen. Maar hoe ga je dit precies doen? Er zijn verschillende manieren om je omgeving te vergroenen. In dit blogbericht willen we je hier graag tips geven hoe je meer groen in je omgeving kunt toevoegen.

Een sedumdak plaatsen!

Een van de manieren om meer groen toe te voegen in je omgeving, is het plaatsen van een sedumdak. Dit is een dak dat bestaat uit planten en mos. Hierdoor krijg je namelijk een grote verbetering van de luchtkwaliteit. Daarnaast heeft een sedumdak ook nog meerdere voordelen voor de omgeving. Als je namelijk een sedumdak neemt, krijgt je woning een betere isolatie. Deze komt bovenop de isolatie die al in het dak zit. Hierdoor ga je dus ook nog eens besparen op je energierekening. Tot slot werkt een sedumdak ook positief voor de begeleiding van water. Allereerst nemen de planten het water op, maar daarnaast wordt het water ook beter weggeleid naar de regenpijp. Hierdoor is de kans op wateroverlast vele malen kleiner!

Een sedumdak plaatsen!

Meer groen in de tuin? Ga voor een Toscaanse Jasmijn!

Als je meer groen in je achtertuin wilt plaatsen, kan het zijn dat je er niet veel ruimte voor hebt. Om dit probleem te tackelen, kun je ervoor kiezen om een klimplant te kopen. Deze zorgt er namelijk voor dat er niet veel ruimte nodig is om toch groen toe te voegen in de tuin. Je kunt hiervoor de Toscaanse Jasmijn kopen. Dit is een mooie klimplant die tegen een paal of schutting op zal gaan klimmen. Hierdoor krijg je een zeer mooi groen effect in de tuin. Ook laat de Toscaanse Jasmijn kleur zien als hij in bloei staat. Deze witte bloempjes maken je tuin helemaal compleet!

Wil jij meer groen in je omgeving plaatsen? Neem dan direct een kijkje op Yarinde.nl. Dit is de specialist als het gaat om vergroening van je woonomgeving!

Plantenbakken maken voor je terras

Meer groen in de tuin hoeft niet altijd in de grond te staan. Je kunt er namelijk ook leuke plantenbakken van maken. Als je bijvoorbeeld een plantenbak maakt op wielen, kun je deze erg leuk op het terras plaatsen. Dit resulteert in meer groen op de plekken waar je dacht dat het niet mogelijk was. Vervolgens dient de plantenbak ook perfect als een decoratie voor het terras. Je kunt de plantenbak erg hoog maken, of juist erg laag. Afhankelijk van je hele terras kun je een mooie plek uitkiezen waar je hem vindt passen.

Een grasveld doet wonderen

Heb je veel tegels in de tuin liggen? Dan is het zeker het overwegen waard om een grasveld te nemen. Deze zorgt namelijk direct voor een vergroening van de tuin. Je hoeft natuurlijk niet de hele tuin om te toveren tot een grasveld, maar een klein stukje inrichten kan erg goed zijn. Ook als je veel last hebt van regenwater, is het slim om een grasveld te nemen. Deze kunnen namelijk het water gemakkelijk afvoeren. Tot slot is gras natuurlijk ook goed voor de algehele look en feel van je tuin!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons