Er komt een tijd dat we een beetje uitgekeken raken op ons interieur. Dat is helemaal niet erg, zeker niet als je al jaren tegen dezelfde dingen aankijkt. De keuken is een perfect voorbeeld hiervan. De kans is groot dat de keuken al aanwezig was toen je het huis kocht en dat deze toen nog prima functioneerde. Zeker als je keuzes moet maken wat je wel en niet gaat aanpakken, zal je deze waarschijnlijk even hebben gelaten voor wat het was. Maar toch begint de uitstraling ervan je lichtelijk te vervelen. Wist je dat je heel gemakkelijk je keukenkastjes kunt pimpen voor een nieuwe uitstraling? Laten we aan de slag gaan!

Een nieuw kleurtje

Stel, je hebt een olijfgroene keuken, maar deze kleur staat je helemaal niet aan. Dan is het tijd om de deurtjes te voorzien van een nieuwe kleur. Je kunt dit op meerdere manieren aanpakken, afhankelijk van met welk materiaal je werkt. Als de keukenkastjes nu van simpel hout zijn, dan kun je ze opschuren en een lik verf geven in jouw gewenste kleur. Je kunt de kastjes ook laten wrappen met speciaal folie, als verven geen optie is. Geef de keuken een frisse witte tint of juist een chique donkere tint, zodat deze er direct als nieuw uitziet.

Nieuw deurbeslag

Als de greepjes nogal zichtbaar of kleurrijk zijn, dan is het logisch dat je je hieraan gaat irriteren. Overweeg dus ook om nieuw deurbeslag uit te kiezen. Misschien heb je nu saaie deurknopjes en kun je deze gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld gouden, strakke grepen. Neem direct de deurklinken mee van de deur richting de keuken en wellicht de bijkeuken, zodat deze goed bij de nieuwe uitstraling van de keuken passen. Zo lijkt het alsof alles goed bij elkaar past en alsof het al vanaf het begin zo was.

Tegelstickers plakken

Tegelstickers plakken

Heb je wel eens van die filmpjes gezien waarin men simpelweg de achterwand van de keuken wegstickeren? Er zijn speciale stickers ontworpen die eruitzien als tegels voor in de keuken. Deze kun je dan gemakkelijk over de achterwand van jouw keuken plakken, zodat het lijkt alsof je alles opnieuw betegeld hebt. Dit is niet alleen een veel goedkopere manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, maar ook erg handig voor als je een huurhuis hebt. Je kunt deze stickers namelijk gemakkelijk weer verwijderen op het moment dat je gaat verhuizen. Jouw keuken ziet er direct heel anders uit en het bespaart je ook nog een hoop geld en moeite, ideaal!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons