Zou je graag een kleine kerstmarkt willen organiseren voor jouw straat en de omgeving? Dat kan! Het is een goed idee om iets dergelijks te organiseren en op te zetten, want het brengt de buurt tijdens de feestdagen samen. Zo leer je elkaar beter kennen, voelt de buurt een stuk veiliger en heb je een mooie gelegenheid om eens met elkaar in gesprek te gaan. Hoe ga je te werk tijdens zo’n organisatie? Heel simpel, we hebben alvast drie tips voor je klaargezet!

Creëer enthousiasme

Als eerste zal je iedereen in de straat of de woonwijk enthousiast moeten maken voor je idee. Je kunt de deuren langs gaan om over je plannen te vertellen of uitnodigingen via de brievenbussen verspreiden. Zorg wel dat je dit ruim van tevoren doet, want als er nog wat voorbereiding nodig is zijn mensen eerder bereidt om mee te doen. Als je dit twee weken van tevoren gaat rondvragen, is dit voor veel mensen tijdens deze periode te kortdag. Nodig iedereen uit om zelf een kraampje te regelen en wat mooie dingen te verkopen of weg te geven.

Bouw een kraampje

Als organisator moet je zelf natuurlijk uitblinken met jouw presentatie tijdens de kerstmarkt. Bouw zelf een gaaf kraampje van hout. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, want met wat goed gereedschap en houten planken kom je al een heel eind. Het makkelijkste is om een kraampje te maken die je ook gemakkelijk weer uit elkaar kunt schroeven met enkele scharnierpunten. Zo kun je het kraampje hergebruiken. Kleed deze aan met wat mooie guirlandes, kerstverlichting en een Lemax kersthuisje om de sfeer volledig te laten bruisen. Door zelf het goede voorbeeld te geven, gaat de buurt vanzelf mee in jouw enthousiasme.

Zorg voor aankleding

Tot slot is het belangrijk om de kerstmarkt een beetje aan te kleden. Kies hier een parkeerterrein voor en vraag je buurt om een dag van tevoren hier niet meer te parkeren. Zo heeft iedereen de tijd om zijn of haar kraampje op te zetten en kan de kerstmarkt versierd worden. Je kunt een grote kunstkerstboom kopen, welke je vervolgens bij het begin of in het midden van de markt plaatst. Kijk ook vooral even hoe de ‘echte’ kerstmarkten dit organiseren, zodat je qua aankleding wat inspiratie op kunt doen. Aangezien het geen officiële markt is, mag je best het een en ander qua ideeën pikken!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons