Heb je een mooie vlonder in je tuin laten plaatsen of ben je dit nog van plan? Dan is het belangrijk dat je de vlonder ook goed onderhoudt. Het onderhouden van je vlonder vergt in principe niet veel tijd. Eens in de zoveel tijd kun je de vlonder reinigen met een terrasreiniger.

Het belangrijkste is om een vlonder enkele maanden na plaatsing te behandelen met een speciale olie. Vlonder oliën beschermen de vlonder tegen vuil, vocht en uv-straling. Zo hoef je niet bang te zijn dat de vlonder na verloop van tijd vergrijst. Net als dat de vlonder oliën ook voorkomen dat je straks algen op je vlonder aantreft. Wil je dat jouw vlonder mooi blijft, dan is het dus cruciaal om deze te behandelen.

Vlonder oliën kun je na ongeveer drie maanden toepassen

Als je pas een vlonder hebt laten plaatsen, kun je het best enkele maanden wachten voordat je het hout behandelt. Het hout zal de eerste maanden namelijk nog werken. Hierna is het belangrijk om het hout goed te reinigen, zodat er geen vuil meer op de vlonder ligt. Zodra je dat hebt gedaan, kun je de olie aanbrengen. Hiervoor kun je het best een borstel en een kwast gebruiken. De borstel gebruik je voor de grote oppervlakken, terwijl je de kwast kunt gebruiken voor de randjes.

Wil je een nieuwe olie aanbrengen op een vlonder die eerder al behandeld is? Dan is het belangrijk om eerst de vorige afwerking te verwijderen. Daarvoor zijn speciale verfremovers te verkrijgen.

Vlonder oliën kun je na ongeveer drie maanden toepassen

Verschillende soorten vlonderhout en oliën

Welke vlonder oliën het meest geschikt zijn, is afhankelijk van het type hout. Heb je een vlonder van Bankirai vlonderplanken? Dan kun je ook het best Bankirai olie aanbrengen. Met een olie die speciaal voor dit type hout is ontwikkeld, behoudt het hout een mooie natuurlijke uitstraling. Vlonderolie heb je overigens niet alleen voor Bankirai vlonderplanken, maar voor vrijwel ieder type hout zoals een Douglas Olie. Heb jij een vlonder van teakhout? Dan kun je ook een olie bestellen voor teakout behandelen buiten.

Ben je van plan om jouw vlonder te behandelen? Ga dan goed na wat voor olie je wilt gebruiken. Je hebt kleurloze oliën waar het hout net iets donkerder van wordt. De vlonder ziet er dan net uit alsof deze nat is. Het is echter ook mogelijk om voor een olie met kleur te kiezen. Het best kun je dan voor een niet-dekkende olie gaan, zodat de houtstructuur goed zichtbaar blijft.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons