Wellicht heb je de titel gelezen en vraag je je af wat er te doen is qua onderhoud bij een inductiekookplaat. Dat is helemaal niet zo gek, want een inductiekookplaat is een van de makkelijkste kookbronnen die er bestaat. Als je deze regelmatig schoonhoudt valt er weinig onderhoud te plegen, maar toch zijn er een aantal factoren waar je goed op moet letten. We leggen ze graag even aan jou voor, zodat jouw kookplaat er ten alle tijden netjes en blinkend schoon uitziet.

De juiste pannen

Laten we direct goed beginnen, namelijk met de pannen inductie. Als je een inductiekookplaat hebt zal je waarschijnlijk al weten dat je niet zomaar met elke willekeurige pan kunt koken op deze plaat. Het moet namelijk magnetisch zijn en een connectie kunnen maken met de plaat om op te kunnen warmen. Zorg dat de pannen een vlakke ondergrond hebben en niet bol getrokken zijn door eerder gebruik van een gaskookplaat. Hierdoor vermindert de werking en kun je ook krassen maken in de kookplaat, wat je uiteraard wilt voorkomen. Met een selectie van geschikte en goede pannen is de rest van het onderhoud een eitje!

De juiste pannen

Snelle schoonmaak

Het is verstandig om na elke kookbeurt de plaat even goed af te nemen met een doekje. Als je slechts wat groenten gekookt hebt is het prima om de plaat af te nemen met lauw water, maar vetspetters moet je verwijderen met een vet-verwijderaar. Het is echt belangrijk om dit te doen voordat je weer opnieuw gaat koken, omdat dit je pannen en de kookplaat kan beschadigen. Daarnaast is het natuurlijk ook een beetje onhygiƫnisch. Droog de plaat ook altijd even na met een droge doek om een blinkend resultaat te krijgen. Hiermee haal je direct de laatste restjes en het water weg, zodat er geen enkele vorm van aanslag achterblijft.

Aanslag verwijderen

Het kan gebeuren dat er aanslag ontstaat op je inductiekookplaat. Dat overkomt iedereen namelijk wel eens. Misschien kookt er een pan over en blijft er wat aankoeken aan de onderkant. Door de hitte vormt dit een harde laag op de inductiekookplaat en als je dit niet meteen weghaalt, dan koekt het aan. Door regelmatig schoon te maken gebeurt dit niet snel, maar het overkomt de besten wel eens en het is niet een excuus om direct je keuken te vernieuwen. Wat je het beste kunt doen is met een schrapertje of scheermes de aanslag voorzichtig van de plaat afkrabben. Dat kan het materiaal prima hebben en zorgt ervoor dat jouw plaat en pannen weer glad en netjes worden.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons