De dagen lijken wel eindeloos en de nachten zijn eindelijk warm genoeg om het dekbed op te bergen. Het is zomer! Je hebt je in de lente waarschijnlijk al helemaal laten gaan in de tuin, klaar om een hele zomer van het resultaat te genieten. Maar wist je dat je ook je woning kan voorbereiden op de zomer? Ja hoor, en wij weten hoe!

Uit met die vloerverwarming

Goed, je hebt het nu echt wel lang genoeg uitgesteld. De vloerverwarming gaat uit, minstens tot oktober. De ijsheiligen zijn gepasseerd, dus vriestemperaturen hoeven we niet meer te verwachten. Om te vermijden dat je vloerverwarming bij een iets frissere dag toch in actie schiet, kan je ze nu maar beter volledig uitschakelen. Alleen: in de badkamer heb je misschien toch graag wat extra warmte – zo net uit de douche is het toch nog wat fris. Dan kan een badkamerverwarming de ideale oplossing zijn. Zeker als je een model neemt waar je ook nog eens je handdoeken heerlijk op kan voorverwarmen. Zalig! 

Weg met de overdaad

De zomer is het uitgelezen moment om – letterlijk – een frisse wind door je huis te laten gaan. Zet op een zachte dag (best niet bij rukwinden) alle ramen open, haal de zware overgordijnen af, stop alle plaids, extra kussens, snuggles, dekens en warmwaterkruiken ver weg in een kist op zolder en geniet van de frisse sfeer in huis. ‘s Zomers heb je al die warmhouders echt niet nodig!

Schone schoorsteen

Schone schoorsteen

Heb je een kachel? Dan is de zomer het ideale moment om de schoorsteen te laten schoonmaken. Het is een verplichte taak, want een verstopte schoorsteen kan voor ernstige problemen zorgen. ‘s Zomers wordt de kachel toch niet gebruikt, tijd voor haar jaarlijks onderhoud! Heb je klassieke verwarming? Ook die kan nu wel een grondige poetsbeurt gebruiken. Nu ze niet aan staan, kan je in elke ruimte de radiator eens stevig opblinken. 

Denk aan de hitte

Ja, nu vallen de temperaturen nog heel goed mee. Zowel binnen als buiten is het best aangenaam toeven. Alleen, de hittegolven van de voorbije maanden maakten het wel pijnlijk duidelijk: het kan ook echt té warm zijn. Heb je een airco? Dan is het nu hét moment om deze te controleren en eventueel een onderhoudsbeurt te geven. Heb je er geen? Rep je dan nu naar de winkel. Op de eerste dag boven de 30 graden Celsius zijn die dingen op een-twee-drie weer uitverkocht. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben! 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons