Oogt je huidige badkamer klein en benauwd en ben je toe aan verandering? Er zijn verschillende mogelijkheden om je badkamer optisch groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Lees dus snel verder en ontdek hoe je een ruim ogende badkamer creëert. 

Grote tegels met weinig voegen

Kleine tegels doen een ruimte klein lijken. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor grote tegels. Wie kiest voor grote tegels, ziet minder voegen. Hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter dan hij eigenlijk is. Tegels voor in huis zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan extra grote XL tegels van natuursteen of tegels van keramiek. 

Wil je graag een uniek effect creëren en vind je grote tegels saai? Kies dan voor een accentmuur. De wand achter het toilet of de wand achter de badkuip leent zich uitstekend voor stijlvolle mozaïek of hexagon tegels.

Inloopdouche met glazen douchewand

Inloopdouche met glazen douchewand

Een douchecabine is een losstaand onderdeel in de badkamer. Hierdoor lijkt de badkamer klein en oogt de ruimte niet als een mooi geheel. Kies daarom voor een inloopdouche met glazen douchewand. Zo betrek je de douche bij de rest van de badkamer en ontstaat er een mooi en ruimtelijk geheel.

Wist je dat je het ruimtelijke effect kunt versterken door te kiezen voor dezelfde vloertegel in de douche, als in de rest van de badkamer? Zo lijkt het vloeroppervlak optisch een stuk groter. 

Lichte kleuren

De kleur vormt de basis van je badkamer. Wie kiest voor een donkere basiskleur in een kleine badkamer, zal ervaren dat de ruimte klein aanvoelt. Het tegenovergestelde gebeurt, wanneer je kiest voor lichte kleuren. Kies daarom voor aardetinten zoals beige, lichtgrijs of gebroken wit. 

Net als lichte kleuren, zorgt ook daglicht voor een optisch grotere ruimte. Heb je geen raam in de badkamer? Zorg dan voor voldoende verlichting. Denk hierbij aan inbouwspotjes verdeeld over het gehele plafond. Hang daarnaast enkele geschikte wandlampen op. Zo weet je zeker dat je de juiste lichtinval hebt wanneer je voor de spiegel staat. 

Voldoende opbergruimte

Troep oogt niet alleen rommelig. Het zorgt er ook nog eens voor dat de ruimte kleiner lijkt dan hij is. Creëer dus voldoende opbergruimte in de badkamer. Denk hierbij aan een ruim wastafelmeubel voor al je toiletartikelen en een dubbele kolomkast voor je handdoeken.

Zwevende badkamermeubels zorgen ervoor dat de tegelvloer goed zichtbaar blijft. Ook dit zorgt voor dat de ruimte groter lijkt dan hij is. Daarnaast kun je de vloer altijd eenvoudig schoonmaken en blijft er meer loopruimte over. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons