Een mooi huis vormt een fijn thuis. Als echte doe-het-zelver wil je natuurlijk zo veel mogelijk lekker zelf doen. Dit bespaart vaak geld, maar het geeft je vooral ook het gevoel van voldoening en trots. Je bent buiten al lekker aan de slag geweest, met het zelf leggen van kunstgras en het maken van een mooie loungeset. Nu is het tijd om binnen te beginnen. De vloer is dan natuurlijk de eerste stap. Gaat jouw voorkeur uit naar een visgraat PVC vloer? Met onderstaande tips kun jij eenvoudig zelf je nieuwe visgraat PVC vloer leggen. 

1. Alles begint met een goede voorbereiding

Natuurlijk geldt voor elk DIY project dat een goede voorbereiding het halve werk is. Bij het leggen van een visgraat PVC vloer is dit niet anders. Het is noodzakelijk om even de nodige voorbereidingen te treffen voor je daadwerkelijk met de vloer aan de slag gaat. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vlak is. Eventuele oneffenheden kunnen later problemen veroorzaken, dus neem de tijd om de ondervloer zorgvuldig te egaliseren.

2. Doe een meting en maak een plan

Een nauwkeurige meting en planning zijn heel belangrijk bij het leggen van een visgraat PVC vloer. Bepaal het middelpunt van de ruimte en begin vanuit daar. Het is belangrijk dat het patroon symmetrisch en uitgelijnd is met de muren. Gebruik een krijtlijn om richtlijnen op de vloer te trekken, zodat je makkelijk zorgt voor een rechte en evenwichtige legging.

3. Gebruik het juiste gereedschap

Zorg dat je al het nodige gereedschap bij de hand hebt. Een goede snijder of zaag voor PVC, een rubberen hamer, een meetlint, een potlood en een winkelhaak zijn onmisbaar. Ook een set spacers (afstandhouders) kan handig zijn om de juiste afstand tot de muur te behouden.

Zo kun jij eenvoudig zelf een visgraat PVC vloer leggen

4. Probeer het legpatroon eerst uit

Leg voordat je begint de eerste rijen droog (zonder te lijmen of te klikken) uit om een idee te krijgen van het patroon en de uitlijning. Dit geeft je een visueel beeld van hoe de vloer eruit zal zien en stelt je in staat eventuele aanpassingen te maken voordat je definitief begint.

5. Begin met het leggen van de vloer

Begin met leggen vanuit het middelpunt en werk naar buiten. De planken van een visgraat PVC vloer klikken meestal in elkaar, wat het leggen vereenvoudigt. Wees geduldig en precies, en zorg ervoor dat elke plank goed vastzit voordat je verder gaat naar de volgende.

6. Snijwerk professioneel aanpakken

Bij het bereiken van de muren zul je waarschijnlijk planken moeten snijden. Meet zorgvuldig en gebruik je winkelhaak om rechte sneden te garanderen. Wees geduldig en nauwkeurig, want slordig snijwerk kan het eindresultaat negatief beïnvloeden.

7. Zorgen voor een mooie afwerking

Als de vloer eenmaal ligt, dan is het natuurlijk tijd voor de afwerking. Plinten of afwerkstrips helpen om de overgang naar de muur netjes af te ronden. Controleer alles nog een keer en zorg ervoor dat alles netjes afgewerkt is. Klaar is Kees!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons