Het combineren van kleuren, texturen en prints in je interieur kan een flinke uitdaging zijn. Sommige mensen zien iets in een folder, afbeelding of tijdschrift en weten direct hoe ze dit idee kunnen vertalen naar hun eigen woning. Anderen lopen een showroom uit en weten eigenlijk nog steeds niet hoe ze dit in hun eigen huis kunnen toepassen. Maar geen paniek, want er zijn een paar simpele trucjes die je kunt toepassen in jouw huis om de perfecte kleuren te matchen.

Ga voor veilig

Wanneer je echt geen zicht hebt op het combineren van kleuren of texturen kun je het beste voor veilig gaan. Wit op de muren raakt namelijk nooit uit de mode en hier kun je nog steeds heel veel kanten mee op. Uiteraard kun je in plaats van een basiswit ook kiezen voor een ivoorkleur wat iets geliger is of juist voor een koelere witte tint. Dit idee kun je ook toepassen in je meubilair keuzes, door bijvoorbeeld veel neutrale kleuren te kiezen. Een antracieten bank kun je met van alles combineren, waardoor het een veilige keuze is.

Kies maximaal drie kleuren

Wanneer je een veilige kleurkeuze hebt gemaakt wat betreft de muren en de vloer, kun je best met wat kleur gaan spelen in je interieur. Houd het alleen wel makkelijk voor jezelf, door maximaal drie kleuren te kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om een gave blauwe bank te kopen en dit te combineren met kussens in zandtinten. Houd er wel rekening mee dat wit ook een kleur is, als deze al op je muren zit. Door een maximum aan kleuren uit te kiezen, wordt het geheel van je interieur nooit te bont of te heftig. Daarnaast maakt het shoppen voor accessoires een stuk gemakkelijker, want ze moeten wel in je gekozen kleurschema passen.

Gebruik altijd kleurstalen

Gebruik altijd kleurstalen

Wanneer je uit een showroom komt, heb je vaak veel idee├źn en inspiratie opgedaan. Om direct keuzes te maken voor jouw interieur kan dan wat overweldigend voelen, zeker aangezien je zojuist meerdere soorten interieurs gezien hebt. Vraag dus altijd kleurstalen mee naar huis, zodat je deze tegen de muur kunt houden. Daarnaast kun je deze ook in de rest van je interieur gebruiken, door deze bijvoorbeeld naast je nieuwe blauwe bank te houden. Zo kun je kijken of de muurkleuren ook bij je bank passen, of dat je beter een andere verfkleur kunt uitkiezen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons