Is jouw keuken nog niet toe aan vervanging, maar wil je wel een nieuwe sfeer creëren? Ga dan aan de slag met de onderstaande ideeën. Je leest hoe je een bestaande keuken een totaal nieuwe look kunt geven met slechts een paar aanpassingen. Als handige doe-het-zelver heb je de klusjes al in één weekend geklaard.

Keukenkastjes verven

Zijn de keukenfrontjes gemaakt van hout? Dan kun je ze heel gemakkelijk verven. Schuur de kastjes goed op en maak gebruik van een geschikte primer. Met een lik verf zal de keuken weer als nieuw ogen! Het is momenteel erg trendy om je keuken zwart of donkergrijs te schilderen. Als je meer houdt van kleur, is een groentint een toffe optie.

Keukenfrontjes vervangen

Een andere optie is om de keukenfrontjes helemaal te vervangen. Dit doe je als het materiaal lastig te schilderen is of wanneer de stijl van de frontjes je niet meer aanspreekt. Zorg ervoor dat je alles nauwkeurig opmeet voordat je nieuwe keukenfrontjes bestelt. Ga daarnaast na of je nieuwe scharnieren en handgrepen nodig hebt of dat je bijvoorbeeld een greeploze keuken wil creëren. Voor greeploze keukenkasten gebruik je push to open scharnieren. Je kunt dit meubelbeslag online bestellen en het systeem zelf monteren. Als de keukendeuren erg groot en zwaar zijn, kun je het beste kiezen voor push to open scharnieren met magneet.

Keukenfrontjes vervangen

Achterwand vernieuwen

Ook de wand achter de keuken kun je vernieuwen om een andere look te creëren. Geef de muur bijvoorbeeld een andere kleur (gebruik hiervoor afwasbare muurverf), vervang de tegeltjes of hang een nieuw spatscherm op.

Verlichting vervangen

Besteed aandacht aan de verlichting in de keuken. Kun je een saaie plafondlamp vervangen voor een stijlvolle hanglamp? Of wordt het tijd om moderne LED inbouwspots te plaatsen?

Andere keukenkraan monteren

Een keukenkraan met een uitgesproken kleur of design is een mooie finishing touch. Pas de stijl aan op de rest van de keuken of de accessoires.

Indeling veranderen

Indeling veranderen

Kijk eens of je de indeling van de keuken kunt veranderen. Gebruik de wandplanken bijvoorbeeld voor je servies en berg de kruidenpotjes juist op in de kast. Of zet het koffiezetapparaat in een andere hoek en kijk wat het effect is. Soms zijn dit soort kleine aanpassingen al voldoende voor een frisse wind in de keuken.

Accessoires toevoegen

Kleed jouw keuken aan met nieuwe accessoires. Van plantjes, verse kruiden en muurdecoratie tot een groot vloerkleed. Je kunt ook functionele items gebruiken ter decoratie. Denk aan mooie kookboeken of een waterkoker met een prachtig design.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons