Onkruid kan vervelend en moeilijk te bestrijden zijn. Hoeveel moeite je ook doet om je tuin vrij van onkruid te houden, het lijkt wel of ze steeds weer terugkomen. Als u op zoek bent naar een manier om voorgoed van onkruid af te komen, dan is het afdekken van uw tuin de beste manier. Laten we eens kijken hoe je bedekkingen in je tuin kunt gebruiken om onkruidvrij te worden.

Mulch

Mulchen is een van de populairste manieren om onkruid in je tuin te verminderen en te voorkomen dat het gaat groeien. Mulch is elk materiaal dat je over het bodemoppervlak legt dat licht tegenhoudt en voorkomt dat onkruid ontkiemt. Het helpt ook het vocht in de grond vast te houden, zodat planten niet met onkruid hoeven te concurreren om water. De beste soorten mulch zijn organische materialen zoals stro, gemaaid gras, bladeren of houtsnippers. Deze materialen breken na verloop van tijd af en voegen voedingsstoffen toe aan de bodem, terwijl ze toch zonlicht tegenhouden en onkruidgroei ontmoedigen. Kijk op de www.123natuurproducten.nl voor meer informatie over dit soort tuin bedekking.

Mulch

Landschapsdoek

Landschap doek is een zware plastic materiaal dat fungeert als een barrière tussen onkruid en uw planten. Dit type stof is meestal geweven op een zodanige manier dat het lucht en water doorlaat, maar blokkeert het zonlicht, het voorkomen van onkruid kieming en groei. Landschap stof wordt geleverd met vooraf gemaakte gaten die u toelaten om direct te planten door het zonder enige secties te verwijderen, als je toegang nodig hebt tot bepaalde gebieden, het is gemakkelijk genoeg om weg te snijden stukken stof met een schaar of een mes wanneer dat nodig is. Maar let op: bodembedekkers breken niet af zoals mulch, dus als u het later wilt verwijderen, moet u alle stukken handmatig weghalen of helemaal uit de grond graven. 

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn kleine bloemen of struiken die zich snel over een gebied verspreiden en door hun dichte bladerdek de onkruidgroei eronder onderdrukken. Ze werken het best in zonnige gebieden omdat ze de volle zon nodig hebben, maar ze kunnen ook worden gebruikt in gedeeltelijke schaduw, zolang ze overdag maar genoeg licht krijgen. Bodembedekkers helpen ook de bodem vochtig te houden door de verdamping te verminderen en zorgen voor koelere temperaturen op grondniveau, wat het ontkiemen van onkruidzaden tijdens de hete zomermaanden helpt voorkomen. Deze planten zien er niet alleen mooi uit, maar voorkomen ook dat invasieve soorten in uw tuin wortel schieten!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons