Ben je van plan om je tuin binnenkort eens flink onder handen te nemen of zoek je een manier om deze wat moderner vorm te geven? We helpen je graag een handje op weg, want er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je tuin te moderniseren. De tuintrends komen en gaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat je ze elke keer weer moet overnemen. Kies vooral de tips uit die jij behulpzaam vindt en waar je vrolijk van wordt in je eigen tuin. Voor je het weet heb jij de perfecte tuin waar je al een tijd naar verlangde!

Duurzame oplossingen

Duurzaamheid is een terugkomend thema, zo ook in de tuin. We willen zo min mogelijk verspillen en het liefst onze eigen rekeningen zo laag mogelijk houden. Probeer eens wat duurzame oplossingen in de tuin toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan tuinverlichting op zonne-energie of een regenton van elho. Zo heb je geen stroom meer nodig voor de tuin en kun je het opgevangen regenwater gebruiken om de planten mee water te geven in de drogere periodes. Dat is niet alleen beter voor je eigen uitgaven, maar ook voor je planten.

Meer groen!

Meer groen!

De echt strakke tuinen zijn een flinke tijd in de mode geweest, maar eigenlijk zijn deze inmiddels al niet zo hip meer. Natuurlijk is het een kwestie van smaak en als jij het mooi vindt moet je dit gewoon zo houden. Probeer er alleen wel wat meer groen in te verwerken. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat gemeentes hun bewoners oproepen om tegels uit de tuin te halen, vanwege het vele regenwater wat afgevoerd moet worden. Maak hier gebruik van en zet direct wat extra groen in je tuin. Dat is niet alleen beter voor de afvoer van regen, maar staat ook nog eens heel gezellig.

Gave overkapping met groen

Wil je graag een mooie zitplek creëren waar je ook van schaduw kunt genieten? Dan kun je een bijzondere overkapping maken van houten balken. Laat hier voldoende open ruimte tussen, zodat je hier klimplanten overheen kunt laten groeien. Zo maak je een zeer groene overkapping met een natuurlijke uitstraling. Je kunt een mooie druivenstruik tegen de overkapping aan planten om in het najaar te kunnen genieten van je eigen oogst van druiven, maar je kunt natuurlijk ook voor een struik met prachtige bloemen gaan. Kies vooral iets wat goed bij je past en waar je blij van wordt!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons