Ben je een echt buitenmens en wil je dus graag zoveel mogelijk tijd in de buitenlucht spenderen? Dan is een loungehoek is je tuin eigenlijk onmisbaar. Een fijne loungehoek is niet alleen een geweldige plek om tot rust te komen, maar ook ideaal om tijd te spenderen met vrienden of familie. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, een loungeplek creëren is vrijwel altijd mogelijk. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder vind je de beste tips voor het creëren van de perfecte loungehoek in je tuin.

Voeg comfortabele tuinmeubelen toe

De perfecte loungehoek is natuurlijk niet compleet zonder comfortabel tuinmeubilair. Het is daarom goed om hierin te investeren. Met tuinmeubelen kun je alle kanten op. Van een complete loungeset tot een tuinbank, tuintafel of tuinbed, je hebt verschillende mogelijkheden. Bepaal voor jezelf wat je nodig hebt om ultiem te relaxen in je tuin. Wil je graag met meerdere mensen tegelijkertijd kunnen relaxen? Investeer dan in een comfortabele hoek loungeset voor in de tuin.

Als je creatief bent, is het ook leuk om zelf je tuinmeubelen te maken. Dit is wel een proces dat veel tijd in beslag neemt, maar het eindresultaat is dan wel uniek. Je kunt bijvoorbeeld zelf aan de slag met het maken van een tuinstoel of tuintafel. Koop je liever kant-en-klare tuinmeubelen? Zorg dan wel dat je investeert in hoge kwaliteit, zodat je er voor een lange tijd plezier van hebt.

Voeg comfortabele tuinmeubelen toe

Verlicht de loungehoek

Goede verlichting is ook onmisbaar in jouw loungehoek. Hoe beter deze plek verlicht is, hoe leuker het wordt om hier tijd te spenderen. Goede verlichting draagt bij aan een gezellige sfeer in de tuin en maakt het mogelijk om ook in de avonden nog van je loungehoek te genieten. Het is een aanrader om zowel functionele verlichting als sfeerverlichting toe te voegen. Zo weet je zeker dat je alles goed kunt zien en maak je het gezelliger.  

Maak het gezelliger met decoratie

Het is een aanrader om je loungehoek zo gezellig mogelijk te maken. Hoe uitnodigender het eruitziet, hoe leuker het is om hier veel tijd door te brengen. Je kunt jouw loungehoek op verschillende manieren opleuken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van buitenkleden, kussens, tuinschilderijen en plantenbakken.

Zorg voor voldoende schaduw

Als je van plan bent om veel te loungen in de zomermaanden, is het slim om ook voor voldoende schaduw te zorgen in je loungehoek. Hoewel het natuurlijk heerlijk is om van het zonnetje te genieten, is het ook fijn om af en toe even af te koelen in de schaduw. Schaduwplekken creëren is mogelijk met bijvoorbeeld een overkapping, parasol of schaduwdoek.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons