Een mierenhoop in huis; daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Toch gebeurt het bij iedereen bijna jaarlijks, wanneer we de tuindeur lekker openzetten en genieten van het zonnige weer. Voor je het weet tref je ineens enkele mieren aan, wat binnen de kortste tijd kan uitmonden tot tientallen mieren. Aangezien ze flink wat schade aan kunnen richten vinden veel mensen het niet zo fijn dat deze beestjes rondkruipen in huis. Er zijn enkele manieren om dit probleem te voorkomen en te bestrijden. We geven je bij deze graag wat tips!

Mieren voorkomen

Mieren zijn echte zoetekauwen en komen af op alles wat zoetig is. Heb je bijvoorbeeld frisdrank gemorst of kruimels laten vallen? De kans is groot dat de mieren hierop afkomen en alles lekker op willen smikkelen. De beste manier om mieren in huis dus te voorkomen is door alles goed schoon te houden en regelmatig te dweilen in huis, als je vloer dat toelaat. Probeer hierbij geen zoet schoonmaakmiddel te gebruiken, maar meng wat water met schoonmaakazijn. Deze geur stoot de mieren af. Je kunt ook wat kruidnagel of knoflook bij de tuindeur stoppen of op de drempel wrijven, want ook deze geur vinden de beestjes niet lekker.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden

Wanneer je veel overlast ervaart door een mierennest, zit er soms niets anders op dan ze met flinke middelen te bestrijden. Gebruik speciaal gif of probeer het mierennest onder of tussen tegels middels kokend water te verdelgen. Als je het echt rigoureus wilt aanpakken kun je hier nog wat zeepsop bij doen of een mix maken van citroenschillen. Mieren houden hier echt niet van en zullen doodgaan of zich snel uit de voeten maken. Pas hiermee wel op, want je planten kunnen flink verbranden hierdoor. Ga dus niet met je waterkoker de hele tuin door. In huis kan dit natuurlijk ook niet, dus kun je een mierenlokdoos bij de deur neerzetten. Hierdoor lopen ze niet ver je huis in en kun je vervolgens de doos weggooien.

Er zijn nog wat andere trucjes om mieren tegen te houden, wanneer ze onderweg zijn in een bepaalde route. Maak bijvoorbeeld een lijntje van koffiedik, zout of witte peper. Hier willen ze liever niet doorheen, waardoor ze een omweg zullen gaan zoeken. Als deze er niet is, vertrekken ze vanzelf!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons