Zit jij momenteel zonder werk thuis en lukt het niet om een passende baan te vinden? Of ben je helemaal uitgekeken op je huidige baan? Dan wordt het tijd voor een nieuwe wending in je loopbaan. Heb je wel eens nagedacht over omscholen naar de techniek? We geven vier goede redenen waarom dat een goede keuze kan zijn.

Kan ook thuis van pas komen

De vaardigheden die je opdoet tijdens een techniek opleiding en door het werken in de techniek, kunnen eventueel ook thuis van pas komen. Natuurlijk hangt het ervan af welke kant je precies op gaat, maar als je slim kiest, kies je iets waardoor je ook bepaalde klusjes in huis zelf kunt gaan uitvoeren zonder dat je daar iemand voor hoeft in te huren. Denk aan zaken als kabels aanleggen, stopcontacten vervangen, waterleidingen ontstoppen of volledige audio-installaties netjes afwerken. Zo profiteer je dubbel van je carrièrekeuze!

Veel werk in te vinden

Een vacature in de techniek is niet moeilijk te vinden. De markt schreeuwt om mensen die technisch aangelegd zijn en verstand van zaken hebben. Niet alleen betekent dit dat het heel doenlijk is om een baan te vinden in de techniek, maar het houdt ook in dat je door de schaarste een goede onderhandelingspositie hebt en er dus ook een mooi salaris voor kunt krijgen. Ook is er hierdoor vaak sprake van goede arbeidsvoorwaarden.

Je wordt niet snel overbodig

In de supermarkt worden kassa’s vervangen door zelfscankassa’s en verschillende beroepen zijn flink gereduceerd door andere vormen van automatisering in het verleden. Toch zal er altijd iemand voor moeten zorgen dat er überhaupt techniek beschikbaar is en deze ook naar behoren blijft functioneren. De kans dat een technische baan door automatisering overbodig gemaakt wordt, is dus niet zo groot.

Dynamisch door innovatie

Dynamisch door innovatie

Techniek is een vak waarin je blijft leren, omdat de techniek zich blijft ontwikkelen. Je zult altijd met nieuwe dingen geconfronteerd worden waar je jezelf wegwijs in zult moeten maken. Daardoor gaat het vak niet snel vervelen, omdat het dynamisch blijft. Ook betekent het dat je altijd met je neus bovenop innovatie staat en dus daarin voorop kunt lopen.

Een uitstekende plek om die omscholing naar de techniek vorm te geven, is bij Strevon. Zij leiden mensen zonder relevante ervaring op in de technische sector, maar detacheren ook. Zo is het opdoen van werkervaring geen ingewikkelde uitdaging en is het vinden van een passende baan in de techniek extra makkelijk.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons