Als je een ‘klushuis’ koopt dan heeft dat als groot voordeel dat je de woning helemaal naar je eigen smaak kunt opknappen. Veel klussers maken de fout om op meerdere plaatsen tegelijk te beginnen. Als het dan uit de hand loopt dan krijg je dus de situaties zoals bij het tv programma ‘Help, mijn man is klusser’. Als je door de bomen het bos niet meer ziet dan kunnen zelfs de simpelste klussen te veel worden. Het is dus belangrijk om een goede planning te maken. Pak de renovatie stap voor stap aan. Het duurt misschien wat langer, maar het eindresultaat is wel altijd wat je ervan verwacht had. Het maakt daarbij niet uit of je zelf aan de slag gaat of er vakmensen voor inhuurt.

Van boven naar beneden werken

Het is een goede gewoonte om bij de renovatie van een huis van boven naar beneden te werken. Je kunt bij ADR Dakwinkel alles bestellen wat je nodig hebt om het dak te renoveren of te laten renoveren. Een goed dak is een waarborg voor optimaal wooncomfort. Als het dak dan toch gerenoveerd moet worden, kies dan ook meteen voor goede dakisolatie. Dan bespaar je ook nog eens flink op je stookkosten in de winter. In de zomer zorgt dakisolatie ervoor dat het in huis wat minder snel warm wordt. Ook is isolatie gunstig voor het energielabel van de woning.

Vloeren leggen

Vloeren leggen

Een vloer leggen lijkt heel eenvoudig, maar kan soms toch meer voeten in de aarde hebben dan je had gedacht. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat je de ondervloer soms moet egaliseren. Dit is afhankelijk van het soort vloer dat je wilt plaatsen. Na egalisatie moet de vloer minimaal 24 uur en liefst 48 uur drogen zonder dat je er op kunt lopen. Een laminaatvloer kan iemand die daar ervaring mee heeft meestal wel in een dag leggen. Het voordeel van laminaat is dat je de meubels opzij kunt zetten om de vloer in delen te leggen. Wil je zeil leggen of een gietvloer dan moet de ruimte leeg. Plan zo’n klus op een dag dat het goed weer is, dan kun je de meubels eventueel buiten zetten.

Wat gaat het kosten?

Wil je dakpannen kopen, vloeren bestellen of kozijnen vervangen? Maak dan een goede financiële planning. Het zou immers zonde zijn als je halverwege je renovatieproject geld tekort komt. Houd ook altijd rekening met tegenvallers en reserveer dus een bedrag voor onvoorziene kosten. Als je niet alles in één keer kunt betalen, bedenk dan welke renovatie het hardst nodig is en doe deze eerst. Dat grote dakraam op zolder of het aftimmeren van een muur met mooie houten plinten kan wellicht wel op een later moment. Je kunt, afhankelijk van je inkomen, soms een lening afsluiten voor de renovatie van een woning. Als je kiest voor een doorlopend krediet, dan kun je alleen het bedrag opnemen wat je op dat moment nodig hebt. Voor het niet opgenomen deel van je lening betaal je geen rente.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons