Ben je van plan om zelf je dak te leggen? Met de juiste voorbereiding en materialen is dit zeker te doen. EPDM dakbedekking is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. In dit artikel bespreken we de voordelen van het zelf leggen van je dak met EPDM en geven we praktische tips voor een succesvol resultaat. 

Kostenbesparing

Het zelf leggen van je dak kan aanzienlijk schelen in de kosten vergeleken met het inhuren van een professional. Hoewel je moet investeren in materialen zoals https://dakenmarkt.nl/dakbedekking/epdm-dakbedekking/, bespaar je op arbeidskosten. 

Bovendien geeft het een enorme voldoening om je eigen dak te leggen en trots te zijn op het eindresultaat. Met de juiste voorbereiding en instructies is het een haalbare klus voor ervaren doe-het-zelvers. Door zelf de controle te hebben over het project, kun je de kwaliteit en het tempo van het werk bepalen en aanpassen aan jouw specifieke situatie.

Duurzaamheid en gebruiksgemak van EPDM

Zelf je dak leggen met EPDM dakbedekking

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een synthetisch rubber dat steeds vaker wordt gebruikt als dakbedekking. Het is een duurzaam materiaal met een levensduur van meer dan 50 jaar. EPDM is flexibel, waterdicht en bestand tegen uv-straling en extreme temperaturen. 

Het is ook relatief eenvoudig te installeren, vooral als je kiest voor EPDM-dakbedekking op maat van Dakenmarkt. Dit bespaart tijd en moeite bij het op maat snijden en plaatsen van de dakbedekking. Bovendien is EPDM milieuvriendelijk en recyclebaar, waardoor het bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Voorbereiden van het dakoppervlak

Voordat je begint met het leggen van de EPDM-dakbedekking, is het belangrijk om het dakoppervlak goed voor te bereiden. Verwijder eventuele oude dakbedekking en zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vlak is. Daarnaast raden we aan om eventuele beschadigingen of oneffenheden te repareren om een stevige ondergrond te creëren.

Breng zo nodig ook isolatiemateriaal aan om meer energie te kunnen besparen. Tot slot is het ook belangrijk om vooraf eerst te controleren of het dak voldoende draagkracht heeft voor de nieuwe dakbedekking.

Aanbrengen van de EPDM-dakbedekking

Het aanbrengen van de EPDM-dakbedekking is een proces dat zorgvuldig uitgevoerd dient te worden. Eerst moet je de EPDM-dakbedekking uitrollen over het dakoppervlak en minimaal 30 minuten de tijd geven om te acclimatiseren. Vervolgens kun je de dakbedekking teruggevouwen tot de helft, waarna je de lijm kan aanbrengen op zowel het dakoppervlak als de onderkant van de EPDM.  Nadat de lijm is opgedroogd, kun je de EPDM voorzichtig terugleggen. Dit proces moet je vervolgens  herhalen voor de andere helft van het dak. Gebruik een roller om eventuele luchtbellen te verwijderen en een goede hechting aan te brengen. Het is belangrijk om de EPDM-dakbedekking niet te strak te spannen, aangezien dit kan leiden tot scheuren.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons