Je hebt besloten dat het tijd is om de badkamer te verbouwen. Nadat je het budget hebt vastgesteld, heb je besloten dat je dit beter zelf kunt doen. Een moedige keuze, maar het kan je echt een hoop geld schelen door het zelf te doen. Tenminste, mits je handig bent en weet wat voor spullen je precies nodig hebt. We raden het dan ook zeer af om zelf aan een badkamerverbouwing te beginnen als je niet zo handig bent, want dan kost het je waarschijnlijk alleen maar meer tijd en geld. Ben je wel handig? Dan geven je graag een paar tips om rekening mee te houden tijdens het proces.

Verruim je berekening

Je hebt waarschijnlijk een berekening gemaakt wat betreft financiƫn en tijd. Je hebt een bepaald budget waar je niet overheen wilt gaan en daarnaast wil je ook niet weken of zelfs maanden zonder badkamer zitten. De eerste tip die we je willen geven is dat je beide berekeningen zal moeten verruimen. Je komt namelijk altijd dingen tegen tijdens het proces waar je niet op gerekend had. Dit is bij alle badkamers zo. Zeker als je de boel echt volledig wilt gaan strippen, dan komen er altijd onverwachte dingen voorbij die je zal moeten oplossen. Het is dan beter dan je hier ruimte voor hebt overgehouden, zodat je niet gelijk in de stress schiet.

Koop ruim van tevoren in

Als je wilt gaan verbouwen is het verstandig om je sanitaire meubelen en benodigdheden ruim van tevoren in te kopen. De levertijden verschillen namelijk enorm, dus je kunt het beter even opslaan op zolder voordat je daadwerkelijk begint. Het zal je maar gebeuren dat pas de helft geleverd is, terwijl je eigenlijk dit weekend wilt beginnen.

Maak een plan per vierkante centimeter

Maak een plan per vierkante centimeter

Als jij de volledige boel gaat verbouwen, zal je eerst een duidelijk plan moeten maken. Welke tegels kies je en hoeveel heb je er nodig om elke muur volledig te voorzien? Houd ook rekening met tegels die je moet snijden, waardoor je wellicht extra tegels nodig hebt. Waar komt precies de wastafel en het toilet en hoeveel ruimte zit hier tussen? Kun je nog makkelijk tussen alles doorlopen, ook als je met meerdere mensen in de badkamer staat? Dit zijn allemaal onderdelen waar je rekening mee moet houden. Teken de moderne badkamer eerst eens uit op papier, voordat je alles gaat vervangen. Zo kom je er misschien achter dat bepaalde keuzes helemaal niet te realiseren zijn. Beter te vroeg dan te laat!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons