Heb je aluminium of houten jaloezieën aangeschaft en kun je niet wachten om ze op te hangen, maar heb je geen idee hoe? Geen paniek! Het monteren van jaloezieën is namelijk kinderspel. In dit artikel lees je hoe je je nieuwe jaloezieën in slechts drie stappen monteert!

Stap 1: Is het plafond/de muur waterpas?

De eerste en direct ook belangrijkste stap bij het monteren van jaloezieën is om te meten of het oppervlak waterpas is. Als er ook maar een klein verschil in zit, komt je jaloezie schuin te hangen. Voor het oog is het waarschijnlijk niet te zien, maar op den duur kan het voor schade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het botsen van de horizontale lamellen tegen de muren.

Is je muur of plafond waterpas? Dan kun je door naar stap 2. Is je muur of plafond niet waterpas? Bij de bouwmarkt kun je speciale vulringen aanschaffen.

Stap 2: Plaats de montagesteunen op de juiste hoogte

Zodra alles waterpas is, kan het monteren van de montagesteunen beginnen. Afhankelijk van het materiaal waar je muur, plafond of kozijn van gemaakt is, moet je eerst een gat boren en plug plaatsen. Vaak krijg je de benodigde schroeven en pluggen al meegeleverd. Teken eerst goed af waar de steunen komen te hangen, voordat je met je boor aan de slag gaat.

De montagesteunen bestaan uit een vast onderdeel en een bewegend onderdeel. Het bewegende deel moet niet geblokkeerd worden. Dit is namelijk belangrijk voor de volgende stap!

Stap 3: Zet de bovenbak van je jaloezie vast in de montagesteunen

Heb je een kleine jaloezie (tot 100 centimeter breed)? Dan kun je deze stap alleen uitvoeren. Is je jaloezie breder dan 100 centimeter? Dan is het makkelijker om deze stap met iemand anders uit te voeren.

Tijd om je jaloezie (in opgetrokken toestand) erbij te halen. De bovenbak klem je in deze stap vast met de montagesteunen. Zorg dat de bovenbak goed tegen het vaste deel van de steunen staat. Vervolgens zet jij, of de persoon die je helpt, het bewegende deel van de montagesteun naar achteren, waarmee de bovenbak vastgeklemd wordt in de steunen. Doe dit terwijl de bovenbak altijd goed tegen de steun aan is gedrukt. Als alle steunen zijn vastgezet, zit je jaloezie ook goed vast en is je nieuwe raamdecoratie op maat gemonteerd!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons