Wil je jouw badkamer een make-over geven en zelf een douche installeren? Geen zorgen, je hoeft geen professionele loodgieter te zijn om dit project aan te pakken. Met de juiste tools, een beetje handigheid en deze handige gids kun je in een mum van tijd genieten van een gloednieuwe douche. Lees verder en ontdek hoe je zelf een douche kunt installeren.

Benodigdheden

Wanneer je je eigen douche gaat installeren heb je een aantal essentiƫle gereedschappen en materialen nodig. Denk aan een douchebak of douchevloer, doucheafvoer, douchemengkraan en douchekop. Vergeet niet waterbestendige tegels of een douchewand, tegellijm en voegmiddel voor de afwerking. Loodgieterstape, waterdichtingsmembraan, pijpfittingen en verbindingsstukken zijn ook belangrijk. Zorg dat je een boor, schroevendraaier, waterpas en meetlint bij de hand hebt voor een nauwkeurige installatie. Vergeet ten slotte niet een kitpistool en sanitairkit voor het waterdicht maken van de randen. Heb je deze materialen in huis? Ga dan verder met de voorbereiding en planning!

Voorbereiding en planning

Een goede planning is essentieel voordat je aan de installatie van je nieuwe douche begint. Meet de beschikbare ruimte in je badkamer, kies de juiste douche en controleer de waterleidingen. Pas ze indien nodig aan of vraag professionele hulp. Een goede planning legt de basis voor een succesvolle douche-installatie!

Installatie van de douchebak en afvoer

Nu de voorbereidingen zijn getroffen, plaats je de douchebak op een schone en waterpas vloer. Controleer de stand van de waterpas en bevestig de afvoer volgens de instructies van de fabrikant. Zorg voor een stevige en lekvrije aansluiting. Een goed geplaatste en aangesloten douchebak vormt de basis voor een goed werkende douche.

Installatie van de douchekraan en douchekop

Installeer de douchekraan en de douchekop om je douche compleet te maken. Zorg voor een rechte positie met behulp van een waterpas, bevestig de douchekraan op de muur en sluit de watertoevoerleidingen aan met de juiste fittingen om lekkage te voorkomen. Schroef de douchekop stevig op de douchearm en controleer de richting en hoogte. Gebruik pakkingen of rubberen ringen om lekkage te voorkomen. Nu ben je bijna klaar om van je nieuwe douche te genieten!

Betegelen en waterdicht maken

Betegelen en waterdicht maken

Nu is het tijd om je douche waterdicht te maken en te betegelen. Breng een waterdichtingsmembraan aan op de wanden en vloer van de douche, volg de instructies van de fabrikant. Gebruik tegellijm om de tegels op de muur te plaatsen en breng voegmiddel aan. Kit ten slotte de randen van de douchebak, douchewand en aansluitingen af. Met deze stappen kun jij jouw eigen douche installeren!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons