Of je nu een bar in je achtertuin wilt of een horecazaak gaat beginnen, wat je met de eigen handen kunt doen is mooi meegenomen. Je bent immers relatief voordelig uit als je zelf je bar bouwt, want je betaalt enkel de kosten van de materialen. Op deze manier kun je je bar ook precies naar wens maken en zo dus een custom-made bar creëren. Hoe kun je dat aanpakken?

Ontwerp maken

Het bouwen van je eigen bar begint natuurlijk met het bouwen ervan. Meet eerst op welke ruimte je beschikbaar hebt voor je bar. Volgens is het van belang om te overwegen voor wat er allemaal plaats moet zijn op, in of onder je bar, met in het achterhoofd dat de standaard hoogte van een bar varieert van 95 centimeter tot 120 centimeter. Denk aan een gootsteen, een afwasmachine, een koffiemachine, biertappen, een koelkast, maar wellicht ook aan bijvoorbeeld iets handigs als een professionele ijsblokjesmaker. Bedenk een ontwerp waarin je dit in de beschikbare ruimte op een handige manier kwijt kunt. Neem er tijd voor en laat anderen hun licht over jouw ontwerp schijnen, zodat je tot eventuele inzichten kunt komen die je zelf niet bereikt had. Ga pas aan de slag als je het perfecte ontwerp hebt.

Materiaal kiezen

Materiaal kiezen

Een echte bar is gemaakt van hout, en dat is natuurlijk ook hét ultieme doe-het-zelf materiaal. Maar welke soort hout moet je gebruiken? Als je goedkoop uit wilt zijn, kun je bijvoorbeeld kiezen voor pallet hout. Dat is de laatste tijd erg trendy en het is makkelijk te bewerken, maar het is ook weinig duurzaam en zeker niet naar ieders smaak. Een andere optie is steigerhout, maar dat heeft als nadeel dat het snel kan kromtrekken als het nat wordt. Wil je een wat chiquer type hout, dan kun je voor vurenhout kiezen. Dit moet wel nabewerkt worden en om de twee jaar onderhouden worden. Zoek je dat niet, dan kun je voor het aanzienlijk prijzigere hardhout gaan. Wordt het een buitenbar? Dan is Douglas hout de meest bestendige, chique optie.

Heb je het type hout geselecteerd, dan kun je aan de slag met het bouwen van je bar. Begin met de achterkant leg de verticale planken neer en schroef hier de horizontale planken aan vast. Doe hetzelfde voor de zijkanten van je bar. Daarna monteer je het blad en de boorden op het geheel. Let er hierbij goed op dat alles haaks en waterpas is.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons