Wil je de buitenkant van de woning een upgrade geven? Dan is het de moeite waard om de buitendeur te vervangen. Als handige thuisklusser kun je dit project prima zelf aanpakken. Toch zijn een aantal praktische tips waarschijnlijk wel welkom. Hieronder lees je enkele aandachtspunten om je op weg te helpen bij het vervangen van een buitendeur.

Nauwkeurig inmeten van de buitendeur

Een van de belangrijkste stappen bij het vervangen van een buitendeur is het nauwkeurig inmeten. Meet zowel de hoogte als de breedte van de deuropening op meerdere punten. Het kan namelijk voorkomen dat het deurkozijn niet helemaal recht is. Kies vervolgens een nieuwe deur uit die perfect aansluit op deze afmetingen. Twijfel je over de maat? Vraag dan om persoonlijk advies van een specialist.

Gewenste stijl en kleur

Er zijn verschillende soorten buitendeuren verkrijgbaar. Van een voordeur tot aan garagedeuren en tuindeuren. Daarnaast heb je de keuze uit allerlei stijlen, materialen en kleuren. Zorg ervoor dat je een buitendeur kiest die goed aansluit op de sfeer van je woning. Vergeet bovendien niet om bijpassend deurbeslag uit te zoeken om het plaatje compleet te maken. Op de website van Top Deuren vind je een uitgebreid assortiment aan deuren en kun je direct wat meer inspiratie opdoen!

Draairichting van de deur

Draairichting van de deur

Houd bij het kiezen van een nieuwe buitendeur rekening met de draairichting. Controleer of je een linksdraaiende of rechtsdraaiende deur nodig hebt, afhankelijk van de indeling van je woning en de plek van de deuropening.

Juiste gereedschap bij de hand

Om de buitendeur succesvol te vervangen, is het belangrijk om te beschikken over het juiste gereedschap. Zorg ervoor dat je in ieder geval een schroevendraaier, zaag, boormachine en meetgereedschap bij de hand hebt. Een paar extra handen kunnen ook goed van pas komen. Vraag dus gerust om hulp van je partner, vriendin of buurman.

Controleren van huidige scharnieren

Voordat je de deur installeert, is het verstandig om de scharnieren te controleren. Oude scharnieren kunnen vervormd, beschadigd of versleten zijn. Het kan ook voorkomen dat de nieuwe buitendeur zwaarder is en dat de bestaande scharnieren dit gewicht niet goed kunnen dragen. Besteed hier dus altijd aandacht aan en vervang de scharnieren indien nodig.

Met behulp van de bovenstaande tips en aandachtspunten kun je zelf aan de slag gaan met het vervangen van de buitendeur. Twijfel je toch aan je eigen vaardigheden? Of is de klus door omstandigheden lastiger dan verwacht? Dan kun je natuurlijk ook een professional inschakelen voor de montage.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons