Door een binnendeur te schilderen, kun je de ruimte direct een frisse en nieuwe uitstraling geven. Het is bovendien een klusje die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, mits je de juiste voorbereidingen treft. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen bij het schilderen van binnendeuren.

Juiste verf kiezen: cruciale eerste stap

Bij het schilderen van binnendeuren is het belangrijk om de juiste verf te kiezen. Let op dat je verf selecteert die geschikt is voor binnengebruik en het materiaal van de deur. De Sigma S2U Nova Satin is een hele populaire keuze vanwege de goede dekking, mooie vloeiing en het slijtvaste karakter. Deze lakverf voor binnen heeft bovendien een zijdeglans die zorgt voor een chique afwerking.

Gebruik maken van primer: basis voor succes

Een primer is essentieel voor een goede hechting van de verf op de deur. Zorg ervoor dat je een primer gebruikt die geschikt is voor het desbetreffende materiaal en een goede match is met de verf. Het is vaak slim om hetzelfde merk te gebruiken.

Deur voorbereiden: glad en schoon oppervlak

Voordat je begint met schilderen, moet je de deur voorbereiden op de klus. Maak het oppervlak schoon, schuur de deur lichtjes op om oneffenheden te egaliseren en gebruik afplaktape om randen en hardware te bedekken. Leg ook een oude deken, plastic of kranten onder de deur om de vloer te beschermen.

Juiste kwasten en rollers: professioneel resultaat

Juiste kwasten en rollers professioneel resultaat

Kies speciale watergedragen kwasten en rollers voor een professioneel resultaat. Deze tools zijn ontworpen om verf gelijkmatig aan te brengen en zorgen voor een gladde afwerking zonder strepen of klontjes.

Droogtijd van de verf: geduld is een schone zaak

Laat zowel de primer als de verf goed drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Veel soorten verf zijn al na een uurtje stofdroog, maar dat betekent niet dat je het dan al kunt overschilderen. Let op de droogtijd die staat aangegeven op de verpakking. Wacht liever iets te lang dan te kort om verzekerd te zijn van een strak eindresultaat.

Afplaktape verwijderen: kies het juiste moment

Verwijder de afplaktape nadat je de laatste verflaag hebt aangebracht en voordat deze volledig is gedroogd en uitgehard. Dit zorgt voor een strakke afwerking zonder dat de verf afbladdert of gaat scheuren langs de randen.

Met behulp van de bovenstaande tips kun je zelf binnendeuren schilderen als een professional. Het is waarschijnlijk een stuk eenvoudiger dan je in eerste instantie dacht!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons