In Nederland staan de huizen, zeker in de stad, vaak dicht op elkaar. Dat zorgt ervoor dat mensen het prettig vinden om het vaak kleine aantal vierkante meters grond dat ze hebben, af te schermen. Op die manier kunnen zij een plekje in de openlucht creƫren waar zij in de zomer van het weer kunnen genieten, waar zij samen een goed glas kunnen drinken of waar je een goed boek kunt lezen. Mocht jij momenteel bezig zijn met het afschermen van je tuin, maar weet je even niet meer hoe je dit het beste kunt doen, dan hebben wij nog een aantal tips voor je. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn om een goede erfafscheiding te maken en te behouden wanneer je weet welke materialen je moet gebruiken.

Welk hout heb je nodig om een erfafscheiding te maken?

Als je een schutting op je erfgrens wilt zetten om de tuin ook aan het zicht te onttrekken, dan kun je met tuinhout gaan werken. Je hebt hout in vele soorten en maten, maar let er altijd goed op of het hout tegen de weersinvloeden bestand is. Je wilt namelijk voorkomen dat je schutting gelijk wegrot als het een keer geregend heeft, of helemaal kromtrekt wanneer de temperaturen stijgen. Je kunt diverse soorten hout gebruiken voor je schutting, afhankelijk van je budget. Wil je voor hout gaan dat heel lang mee zal gaan, kijk dan eens naar bamboehout. Dit hout kan tot wel vijfentwintig jaar goed blijven en het heeft niet veel onderhoud nodig.

Kijk eens naar de kant en klare schuttingen

Kijk eens naar de kant en klare schuttingen

Het kan veel werk zijn om een schutting te bouwen. Je moet namelijk palen in de grond aanbrengen, alles goed recht plaatsen en vervolgens planken aanbrengen. Mocht je hier niet veel zin in hebben, dan kun je altijd voor kant en klare schuttingen kiezen. Mocht je een scheiding op je erfgrens willen aanbrengen die niet zal gaan rotten, kijk dan eens naar een houtbeton schutting. Bij deze schutting is de basis van beton gemaakt waardoor de cruciale delen van de schutting niet kunnen gaan rotten. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat bij de eerste de beste storm je schutting zal breken.

Wil je een stoere schutting?

Als je graag een stoere, natuurlijke erfscheiding in je tuin wilt aanbrengen, kan een schutting van natuursteen met schanskorven een optie zijn. Deze schutting is gemaakt van een ijzeren kooi waarin natuursteen gedaan kan worden. Daardoor krijg je een heel robuuste en stoere schutting in je tuin. Je kunt hier ook weer planten bij op laten groeien wat heel mooi kan staan in bijvoorbeeld een rotstuin. Bekijk de mogelijkheden eens bij je leverancier om te zien wat er allemaal mogelijk is. Daar kun je ook een offerte aanvragen voor de plaatsing van je schutting.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons