De meeste tv-meubelen zijn gemaakt van hout en metaal. Het materiaal van een tv meubel bepaald voor een groot deel de sfeer in jouw woonkamer. Het is daarom van belang om daar bij het aanschaffen van een nieuw tv meubel goed bij stil te staan. Maar welke materialen zijn eigenlijk het meest geschikt voor een tv meubel? Je leest het in dit artikel! 

Soort tv meubel

Welke materialen het meest geschikt zijn voor jouw tv meubel hangt voornamelijk af van het soort tv meubel. Als je bijvoorbeeld voor een tv meubel zwevend gaat kies je voor ander materiaal dan wanneer je voor een staand tv meubel gaat. Verder hangt het ook af van de rest van jouw interieur. Wanneer je een modern interieur hebt, kun je het beste voor een metalen tv meubel gaan. Wanneer jouw interieur meer traditioneel is, kun je beter kiezen voor hout. 

Hout 

Hout 

Houten tv-meubels passen goed in een traditioneel en Scandinavisch interieur. Bij het aanschaffen van een houten tv meubel kun je vaak tussen verschillende houtsoorten kiezen. Iedere houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende houtsoorten zijn eikenhout, notenhout en mdf. Al deze houtsoorten zijn hard en robuust. Ze kunnen daardoor goed tegen een stootje en gaan lang mee. De nadelen verschillen per houtsoort. Zo kunnen eikenhout en notenhout bijvoorbeeld krimpen of uitzetten door slechte luchtvochtigheid. Daarnaast verkleurt notenhout snel wanneer het in aanraking komt met direct zonlicht. MDF heeft meestal een gevoelige laklaag, waardoor beschadigingen sneller opvallen. Ook kan MDF slecht tegen vocht. Het is van belang dat de voor- en nadelen goed tegen elkaar worden afgewogen bij het kiezen van het materiaal. 

Metaal

Metalen tv meubels geven een industriële look aan je interieur. Ze passen daarom goed in moderne en industriële interieurstijlen. Net als bij houten tv meubels, hebben tv meubels gemaakt van metaal ook voor- en nadelen. Zo zijn metalen tv meubels vaak erg duurzaam, hebben ze een robuuste uitstraling en gaan lang mee. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Een nadeel van metaal is dat krasjes en deuken vaak goed te zien zijn. 

Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw tv meubel hangt in eerste instantie dus af van jouw verdere inrichting en het soort tv meubel. Verder hebben verschillende materialen allemaal hun eigen voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen moeten tegen elkaar worden afgewogen bij het kiezen van het juiste materiaal voor jouw tv meubel. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons