Ben je druk bezig met het ontwerpen van je nieuwe badkamer? Begin dan met het kiezen van de tegels. Tegels vormen namelijk de basis van je badkamer en bepalen de uiteindelijke stijl van de ruimte. In dit artikel nemen we verschillende soorten stijlvolle badkamertegels door. Daarnaast delen we enkele belangrijke factoren om op te letten, zodat je zeker weet dat je straks de juiste keuze maakt.

Populaire badkamertegel stijlen

Ben je op zoek naar een geschikte stijl voor jouw badkamer? Om je op weg te helpen, hebben we de drie populairste tegelstijlen voor je op een rijtje gezet. Namelijk moderne, klassieke en natuurstenen tegels. Elk type tegel heeft zo zijn eigen kenmerken, eigenschappen en uitstraling:

Moderne badkamertegels

Tegels voor moderne badkamers laten zich kenmerken door een minimalistisch design en strakke afwerking. Welke kleur je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Moderne badkamertegels passen uitstekend in bijvoorbeeld een Scandinavische badkamer of een industriƫle badkamer.

Klassieke badkamertegels

Wie op zoek is naar charmante badkamer met nostalgische sfeer, kan kiezen voor klassieke badkamertegels. Dit type tegel laat zich kenmerken door subtiele patronen en een elegante uitstraling. Klassieke tegels passen perfect in een landelijke of vintage badkamer.

Natuurstenen badkamertegels

Natuursteen is niet meer weg te denken uit de hedendaagse badkamer. Natuursteen heeft een natuurlijke textuur, waardoor elke tegel er anders uitziet en elke badkamer dus uniek is. Natuursteen kan variƫren van marmer tot graniet en van kalksteen tot leisteen en is te combineren met verschillende badkamerstijlen.

Overwegingen bij het kiezen van badkamertegels

Ga je badkamertegels kiezen? Dan zijn er enkele factoren om rekening mee te houden. Zo is het van belang dat je rekening houdt met de grootte, de vorm, de kleur en het patroon van de tegels. Daarnaast is het van belang dat je vloertegels kiest die goed aansluiten op het kleurpalet van de wandtegels en de rest van de badkamer.

Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken, terwijl donkere kleuren bijdragen aan een luxe en warm gevoel. Ook de grootte is van belang. Wanneer de tegel groot is, draagt ook dit bij aan een ruimtelijk effect. Kleine tegels doen de badkamer snel kleiner lijken.

Niet alleen de uitstraling, maar ook de waterbestendigheid en de slipweerstand zijn van belang. Kies voor waterbestendige tegels die geen water absorberen. Zorg er daarnaast voor dat de tegels beschikken over een antislip laag. Dit voorkomt ongelukken in de badkamer.

Tot slot is het van belang om voor duurzame badkamertegels te kiezen die je eenvoudig kunt reinigen. Ook het onderhoud van badkamertegels is noodzakelijk. Kies daarom tegels die gemakkelijk te onderhouden zijn. Zo weet je zeker dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw nieuwe badkamertegels.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons