Staat er binnenkort een verbouwing van de badkamer op het programma en vindt je het lastig welke elementen terug moeten komen in de badkamer? De indeling van een badkamer en welke onderdelen terugkomen, kan mede hierdoor een flinke puzzel zijn. Het is daarom belangrijk om jezelf te laten inspireren en informeren vanuit diverse perspectieven, om zo een compleet beeld te creëren hoe de badkamer eruit moet komen te zien. Dit artikel geeft daarom enkele tips zodat je vanuit dit perspectief jouw keuze kan baseren. Zo weet je zeker dat je nog lang kunt nagenieten van de nieuwe badkamer.

Diverse formaten badkamer elementen

Voordat de badkamer volledig onder handen genomen kan worden, is het belangrijk om een indeling te maken welke elementen terug komen en wat de grote van deze elementen zijn. Zo is het belangrijk om na te gaan of de badkamer beschikt over een ruime of beperkte ruimte. Vervolgens kan de keuze gemaakt worden om een douche of bad te installeren. Natuurlijk kan er gekozen worden om beide elementen te plaatsen, of wanneer je toch wilt profiteren van beide voordelen, om een douche en bad combinatie te plaatsen. Dit is een badkuip waarin ook gedoucht kan worden. Vervolgens kan je nagaan wat voor wastafel geplaatst kan worden en welke bijpassende kraan goed bij de andere elementen in de badkamer past. Zo maak je van de badkamer een mooi geheel.

Met betrekking tot de wastafel, is het ook weer belangrijk om na te gaan hoeveel ruimte de badkamer beschikt en uit hoeveel personen het gezin bestaat. Bij een groot gezin kan het handig zijn om een dubbele wastafel te installeren. Hierdoor kunnen meerdere personen ‘s ochtends of ‘s avonds de dagelijkse verzorging vervullen. Dit voorkomt irritatie. Is het nu niet mogelijk om een dubbele wastafel te plaatsen, dan is er nog de keuze om het toilet buiten de badkamer te plaatsen om zo meer ruimte te creëren. Een goede indeling is daarom belangrijk voordat de verbouwing plaatsvindt.

De puntjes op de i

De puntjes op de i

Als het grote werk is gedaan, is het tijd om de badkamer af te maken. Door de puntjes op de i te zetten, zorg je ervoor dat de badkamer in sfeer versterkt. Zo kunnen er spotjes en kaarsen geplaatst worden om gezelligheid te stimuleren. Het gebruik van mooie hotel handdoeken zorgt ervoor dat je na een douche of bad beurt jezelf kunt omhelzen in warmte. Zo is elke bad of douchebeurt een feestje en kan je nog lang nagenieten van de nieuwe badkamer. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons