Wanneer jij van plan bent om je huis te gaan verkopen vraag je je waarschijnlijk al snel af of je hiervoor een makelaar in de arm gaat nemen of dat je deze kosten uitspaart en de verkoop zelf regelt. In de huidige markt verkoopt het huis zichzelf, toch!? Helaas gaat die vlieger niet helemaal op. Daarom vertellen we je in dit artikel wat de voordelen van een makelaar in de huidige woningmarkt zijn.

Is een makelaar verplicht bij de verkoop van een woning?

Een makelaar in de arm nemen als je je woning wilt gaan verkopen is zeker niet verplicht. Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om dit zelf te doen. Het brengt echter een hoop voordelen met zich mee om je wel te laten bijstaan door een makelaar. Een huis verkopen is namelijk iets wat je niet dagelijks doet waardoor je zomaar zaken over het hoofd kunt zien. Een makelaar weet als geen ander dat er bij de verkoop van een huis een hoop komt kijken. Zaken waar jij als leek waarschijnlijk nog nooit mee te maken hebt gehad. Je kunt daarbij denken aan het opstellen van een taxatierapport, het vaststellen van de verkoopprijs, zorgen dat de woning er zo goed mogelijk uitziet voor de verkoop en het onderhandelen met een eventuele koper. Daarnaast kent de makelaar de omgeving en de markt als geen ander. Een Eindhovense makelaar kan je bijvoorbeeld namelijk precies vertellen wat er in de markt van Eindhoven en omgeving speelt.

Kennis en ervaring in de verkoop van huizen

Wat zijn de voordelen van een makelaar in de huidige woningmarkt

Het huidige dynamische karakter van de woningmarkt brengt nog een ander nadeel met zich mee. Er is vaak veel concurrentie in de regio. Dit is niet alleen belangrijk bij de keuze van de prijsstelling van de woning, maar ook bij de onderhandelingen. Kennis en ervaring in de verkoop van huizen is hierbij van het grootste belang. 

Aan het verkopen van onroerend goed, zitten veel regels verbonden. Uiteraard is het belangrijk om hier volledig op de hoogte van te zijn, om problemen te voorkomen. Het is van belang, goed te weten hoe het verkopen van een huis werkt, voordat je de woningmarkt betreedt. Dit zal ook de onderhandelingspositie ten opzichte van een aankoopmakelaar versterken. Uiteraard zal dit ook van invloed zijn om een maximale opbrengst uit de verkoop te kunnen realiseren.  

Tot slot is ook juridische kennis van belang bij deze transactie. Voor de verkoop van een woning zullen diverse formulieren en contracten moeten worden opgesteld en nagelopen. Het is belangrijk om hiervan volledig op de hoogte te zijn om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen. Een makelaar in Helmond bijvoorbeeld kan u helpen om uw huis te verkopen in de regio Zuid oost Brabant. De makelaars van makelaarskantoor Van Uffelen behalen uitstekende verkoopresultaten maar hebben daarnaast ook aandacht voor uw persoonlijke situatie. Zo weet je zeker dat je woning snel en tegen de beste prijs verkocht wordt.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons