Als klusfanaat heb je een auto nodig die je niet alleen van A naar B brengt, maar ook voldoende ruimte biedt om al je gereedschap en materiaal mee te nemen. Je wilt immers niet lopen te klooien met ritjes van en naar de bouwmarkt en naar plekken waar je een klusje op locatie uitvoert. Daarnaast moet de auto ook zo praktisch mogelijk zijn, zodat je gemakkelijk bij je gereedschap kunt en de laadruimte gemakkelijk toegankelijk is. We bespreken in dit artikel enkele voorbeelden van typen auto’s in dit profiel passen en daarom goed geschikt zijn voor een klusfanaat.

Bestelwagens

Bestelwagens zoals de Volkswagen Transporter, Mercedes-Benz Vito en Ford Transit zijn uitstekende keuzes voor de klusfanaat. Ze bieden veel laadruimte en hebben een praktisch ontwerp met schuifdeuren en grote achterdeuren, waardoor je er gemakkelijk je materialen en gereedschap in kwijt kunt. Daarnaast zijn bestelwagens ook verkrijgbaar met verschillende opties voor aandrijving, waaronder elektrische motoren. Het is wel vooral een handige auto voor en klusfanaat die zijn auto niet tegelijkertijd als gezinsauto nodig heeft, want daar leent een bestelwagen zich dan weer aanzienlijk minder goed voor.

SUV’s

SUV’s zoals de Toyota RAV4, Honda CR-V en Škoda Kodiaq verschillende handige SUV’s bieden eveneens veel ruimte en praktische eigenschappen voor klusfanaat. Ze hebben vaak inklapbare achterbanken en een grote bagageruimte, zodat je gemakkelijk grote voorwerpen kunt vervoeren. Verder hebben sommige SUV’s vierwielaandrijving, wat handig kan zijn als je op ruw terrein moet rijden. Het fijne van de SUV is dat het tegelijkertijd ook een uitstekende gezinswagen is en is dus voor meerdere doelen zeer geschikt is.

Pick-up trucks

Pick-up trucks zoals de Ford Ranger, Toyota Hilux en Mitsubishi L200 bieden niet alleen veel laadruimte, maar ook veel vermogen om zware lasten te trekken. Ze hebben vaak vierwielaandrijving en zijn ontworpen om op ruw terrein te rijden, wat handig kan zijn als je naar afgelegen kluslocaties moet rijden. Als gezinswagen heb je echter weinig aan een pick-up truck. Ook biedt de pick-up truck weinig veiligheid voor je materialen, omdat ze niet afgesloten liggen.

Stationwagens

Stationwagens

Ten slotte bieden stationwagens zoals de Volkswagen Passat Variant en de Skoda Superb Combi ook veel ruimte en praktische eigenschappen voor klusfanaat. Ze hebben vaak een grote achterbak en een inklapbare achterbank, waardoor je gemakkelijk grote voorwerpen kunt vervoeren. Bovendien hebben sommige modellen vierwielaandrijving, wat handig kan zijn als je op ruw terrein moet rijden. Ook zijn stationwagens prima gezinswagens voor zowel kleine als grotere gezinnen.

Als echte klusfanaat, is het hebben van de juiste auto onmisbaar om te kunnen doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daar is nu eenmaal voldoende ruimte voor nodig. Gelukkig zijn er zoals je kunt lezen verschillende type auto’s die zeer geschikt zijn voor klusfanaten zoals jij. Met deze auto’s kun je al je klusmaterialen eenvoudig meenemen en ben je altijd verzekerd van voldoende ruimte en kracht om de klus te klaren. Zoek je tegelijkertijd een auto voor het hele gezin, dan ben je met een SUV of stationwagen goed onder de pannen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons