Ben je niet meer tevreden met je huidige badkamer? Of wil je graag iets nuttigs doen met het geld dat je in de afgelopen jaren bespaard hebt? In beide gevallen is het aan te raden om voor een compleet nieuwe badkamer te kiezen.

Een terechte vraag hierbij is wat zo’n nieuwe badkamer precies kost. Het antwoord op die vraag is echter niet eenvoudig te geven. De uiteindelijke kosten zijn namelijk van tal van factoren afhankelijk. Op veel van deze factoren heb je zélf invloed.

Kosten voor de vakman(nen)

Voor het plaatsen van een nieuwe badkamer heb je goede vakmannen nodig. Voor deze vakmannen moet je uiteraard betalen, maar het uurtarief is per vakman verschillend. Het kan daarom geen kwaad om eens bij meerdere vakmannen een offerte op te vragen. Neem in ieder geval zo vroeg mogelijk contact op met de vakmannen; er komt rook uit hun agenda’s.

Soort douche

Soort douche

Een andere keuze die je moet maken, heeft betrekking op de douche. Wil je bijvoorbeeld voor een fraaie inloopdouche gaan? Gaat je voorkeur uit naar een relatief grote douche met regendouche? Of heb je het liefste een zo’n simpel mogelijke douche? De keuze is volledig aan jou; op dit moment heb je in ieder geval uit meer dan voldoende douches keuze.

Wil je ook nog een bad in je badkamer hebben? Dat is uiteraard ook in het uiteindelijke kostenplaatje terug te zien. Voor een installatie betaal je relatief veel geld, maar je geniet uiteraard wel van veel gemak. Het is heerlijk om languit in bad te liggen!

Tegels

Wat voor tegels wil je graag in je badkamer hebben? Je kunt uit veel soorten tegels kiezen, waarbij de kwaliteit behoorlijk verschillend is. Investeer zeker in de betere tegels, aangezien je daar veel langer plezier van hebt. De totale investering voor de tegels kan hierdoor wel hoog oplopen.

Badkamermeubel

Als je een nieuw badkamermeubel aan wilt schaffen, heb je ongekend veel keuze. Je kunt uit veel stijlen kiezen, maar ook uit allerlei afmetingen en soorten. Belangrijkste is dat het badkamermeubel in je badkamer past, bij de douche past en op je wensen aansluit. Het zal echter geen verrassing zijn dat ook badkamermeubels uiteenlopende prijskaartjes hebben.

Accessoires

De kosten van een badkamer worden onder meer door bovenstaande punten bepaald. De rol van accessoires mag hierbij echter niet onderschat worden. Heb je bijvoorbeeld enig idee wat een fraaie radiator kost? Of heb je enig idee wat een grote spiegel voor in je badkamer kost? Zonder dat je het direct door hebt, kun je probleemloos duizenden euro’s aan badkameraccessoires uitgeven.

Ben daarom kritisch en bepaal goed aan welke accessoires je écht behoefte hebt. Speelt geld een minder belangrijke rol? Dan kun je het uiteraard zo gek maken als je zelf maar wilt.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons