Wie fijn woont in zijn of haar eigen huis maakt zich vaak weinig zorgen over onvoorziene gebeurtenissen. Denk aan een heftige storm waarvoor die ene al wat wankelende boom zomaar op het dak van je woning kan belanden. Of wat dacht je van een enorme regenval waardoor de straten blank komen te staan en plots ook jouw woonkamer voorzien is van een laag water. Gelukkig kun je je verzekeren tegen dit soort vervelende omstandigheden. Want hoewel de kans klein is dat dit gebeurt, kunnen de gevolgen een zeer grote impact hebben. Met een huis dat tijdelijk onbewoonbaar is en alle bezittingen die mogelijk vervangen moeten worden, is er alle reden om juist nu goed na te denken over een woonverzekering afsluiten.

Om deze reden is een woonverzekering erg belangrijk

Het weer wordt in Nederland steeds grilliger van karakter. Hadden we tot jaren terug nog af en toe te maken met een flinke bui of storm, tegenwoordig is dit steeds meer de normaal. Dat betekent ook dat schade aan woningen en andere gebouwen zienderogen toeneemt. Het hebben van een woonverzekering zorgt ervoor dat je tegen schade als deze verzekerd bent. Terwijl je een paar euro per maand aan premie betaalt, leef je voortaan een stuk zorgelozer in je eigen woning. Welke woonverzekering je precies nodig hebt, dat hangt af van diverse factoren. Bij Univé heb je de keuze uit een inboedelverzekering, opstalverzekering of een combinatie van beide met ‘Inboedel & Opstal’. Het is handig om de verschillen tussen deze opties te weten, zodat je binnen een paar minuten al de verzekering van jouw keuze af kunt sluiten.

Om deze reden is een woonverzekering erg belangrijk

Dit is er verzekerd met een opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je je huis en alles wat daaraan vast is gemonteerd. Je kunt daarbij denken aan het dak van de woning, garage, schuur, keuken en zonnepanelen. Ook de laadpaal die bedoeld is om jouw eigen auto op te laden valt onder de opstalverzekering. Deze neem je immers niet zomaar mee. De inboedelverzekering betreft alle spullen die je bezit, zoals je hele interieur. Het zijn de dingen die je inlaadt in de verhuiswagen wanneer je een nieuwe plek hebt gevonden. Mochten deze beschadigd raken door een overstroming of brand, dan krijg je de kosten daarvan vergoed. Datzelfde geldt voor wanner je spullen het slachtoffer zijn diefstal. Goed om te weten is dat je nooit onderverzekerd bent. Niets in huis valt dus buiten het pakket. Wil je ook graag buitenshuis gedekt zijn, dan geniet je met ‘Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking’ van de meest uitgebreide dekking.

Online de verzekering van je keuze aanvragen

Of je nu de voorkeur geeft aan een opstalverzekering Univé of toch liever voor de inboedelversie gaat, je berekent eenvoudig je premie via de website van de verzekeraar. Hiervoor staat er een handige tool voor je klaar. Je doorloopt de standaardvragen die je gesteld worden, om binnen een paar minuten te weten welk bedrag jij per maand betaalt. Heb je daarnaast gekozen voor één of meer aanvullende pakketten, zoals Rechtsbijstandverzekering en/of Aansprakelijkheidsverzekering, ook dan weet je direct waar je aan toe bent.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons