Een Common Data Environment (CDE) is een online omgeving die ervoor zorgt dat een bedrijf data op een veilige manier kan delen en opslaan. Voor organisaties die willen dat hun gegevens up to date blijven en daarnaast overal toegang willen hebben tot hun bestanden en gegevens, is dit een onmisbare tool. Daarnaast kan een CDE grote projecten ondersteunen zoals in de bouw, engineering en andere industrie├źn. Iedere partij kan namelijk in bij de projectbestanden. Op die manier is iedereen op de hoogte van de juiste informatie en voortgang.

De meest belangrijke onderdelen van Common Data Environment

Een Common Data Environment is dus onmisbaar in elk bedrijf dat op projectbasis werkt, maar er zijn een aantal onderdelen die het meest belangrijk zijn. De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Eenvoudige methoden voor het ophalen van documenten en bestanden die erin staan opgeslagen;
  • Eenvoudig projectbeheer;
  • Gecontroleerde toegangsrechten;
  • Vastleggen van gebruikersactiviteit;
  • Metadata en labels;
  • Het bewaken van processen voor wijzigingen in bestaande documenten;
  • Automatisch versiebeheer. Medewerkers die bevoegd zijn hebben dus toegang tot de nieuwste versie van elk document of bestand welke staat opgeslagen in de CDE.

Hoe richt je een Common Data Environment in?

Een Common Data Environment kun je op veel verschillende manieren inrichten, maar er zijn altijd elementen die terugkomen:

–        Wanneer iemand bevoegd is, heeft hij of zij toegang tot alle relevante informatie dankzij een goed systeem waar alle informatie en mappen instaan.

–        Je kunt BIM-modellen los van elkaar bekijken of over elkaar heen in de BIM-viewer. Dat laatste zorgt ervoor dat het een geheel wordt.

–        Workflows en notificaties zijn voor het grootste gedeelte geautomatiseerd, waardoor je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen.

–        De mappenstructuur is super overzichtelijk. Je kunt hierdoor je documenten effici├źnt opslaan, delen en beheren.

Hoe werkt bouwsoftware en wat is het?

Bouw software is speciale software om bouwbedrijven te helpen om hun activiteiten te ordenen en kosten te verlagen. Je kunt deze software gebruiken om budgetten te beheren, maar ook samenwerkingsinspanningen en project tijdlijnen kun je hiermee beheren en optimaliseren. Een van de meest gebruikte soort software in de bouwbranche onder architecten, ingenieurs en aannemers is een Common Data Environment. Met deze software kunnen zij onderling gegevens delen op een veilige manier. Daardoor kunnen ze makkelijker samenwerkingen aangaan. Alle partijen hebben namelijk toegang tot een platform waar zij tekeningen en andere belangrijke informatie met elkaar kunnen delen, dankzij deze software. Alle partijen kunnen hierin, zodat iedereen op de hoogte is van actuele informatie en er geen vertragingen ontstaan. Je kunt hierdoor dus ook makkelijk de voortgang in de gaten houden en zien of je op schema ligt en of het budget niet wordt overschreden.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons